Aga B

1987 Ankara doğumlu Aga B 2000 yılından beri sıkı bir rap dinleyecisi olan Aga B, bu hayranlığı sayesinde yeteğini keşfetmiştir.Daha sonrasında arkadaşlarıyla beraber kurduğu RapOrdusu isimli grup ile kayıtlar almaya ve sözler yazmıştır.

İnternette yayınladıkları parçalar ile büyük bir hayran kitlesi kazanan Aga B, ilk dönemde sadece albümsüz olarak paylaşım yapmıştır. Daha sonrasında ise Sulh’ün katkıları ile AgaNerdesin isimli bandrolsüz albümünü rap severler ile paylaşmıştır.

2006 yılında Xir Gökdeniz’in de katkıları ile AgaB’sikopat adlı 2. solo albümün altına imzasını atmış, 2007 senesinde ise jusmusic Entertainment çatısı altında çalışmaya başlamıştır. 3. albüm +Şan müzik severler ile buluşturulmuştur. 2011 yılında Funk’d up, Dj Suppa ve Ezhel ile VooDoo Records’u kurmuştur.

2006 yılında Xir Gökdeniz’in de katkıları ile AgaB’sikopat adlı 2. solo albümün altına imzasını atmış, 2007 senesinde ise jusmusic Entertainment çatısı altında çalışmaya başlamış ve 3. albüm +Şan müzik severler ile buluşturulmuştur. 2011 yılında Funk’d up, Dj Suppa ve Ezhel ile VooDoo Records’u kurmuştur.

Günümüzde bir çok organizasyon ve konser çalışmaları ile müzik kariyerini sürdüren Aga B'in yeni şarkısı Eyvah Universal Müzik Türkiye etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Azize Gencebay kimdir?

Azize Gencebay

Şarkıcılar
Zehra Gülüç kimdir?

Zehra Gülüç

Şarkıcılar
Davut Güloğlu kimdir?

Davut Güloğlu

Şarkıcılar
Hava kimdir?

Hava

Şarkıcılar
Tankurt Manas kimdir?

Tankurt Manas

Şarkıcılar
Sılanaz kimdir?

Sılanaz

Şarkıcılar
Ece Dağıstan kimdir?

Ece Dağıstan

Şarkıcılar
Finneas O'Connell kimdir?

Finneas O'Connell

Şarkıcılar
Karsu Dönmez kimdir?

Karsu Dönmez

Şarkıcılar
Pınar Soykan kimdir?

Pınar Soykan

Şarkıcılar
Yaver Roj kimdir?

Yaver Roj

Şarkıcılar
Serkan Kaya kimdir?

Serkan Kaya

Şarkıcılar
Aga B
Aga
Gerçek Ad Burak Yelman
Doğum Tarihi (36 yaşında)
Ankara
Burç Akrep
Meslek Rap Şarkıcısı, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Popülarite #9136 (12947 kişiden)