Ahmet Yaramış

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış’ın Ensar Vakfı Afyon Yönetim Kurulu üyesi olduğu ve Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 10 Mart 2018’teki olağan genel kurulunda üye olarak yönetim kuruluna girdiği öğrenildi.

1968 yılında Çorum ili İskilip ilçesi Kayaağzı köyünde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Amasya'nın Merzifon ilçesinde, liseyi İskilip’te tamamladı.

 1990 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde tarih öğretmeni olarak çalıştı.

 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. Gazi Üniversitesi (1993) ve ABD Connecticut Üniversitesi’nde (1996) yüksek lisans eğitimini tamamladı.

 2002 yılında “II. Mahmut Döneminde Asakir-i Mansure-i Muhammediye, 1826-1839” başlıklı teziyle Ankara Üniversitesi’nde doktor unvanı aldı.  2002 yılında yardımcı doçent, 2008 yılında doçent, 2014 yılında profesör oldu.

 Afyon Kocatepe Üniversitesinde bölüm başkanlığı, yüksekokul ve enstitü müdürlükleri ile dekanlık görevlerinde bulundu. 20 Nisan 2020 tarihinde Türk Tarih Kurumu Başkanı olarak görevine başladı.

 Osmanlı askerî ve sosyal tarihi ile eğitim tarihi konularında çok sayıda makalesi, kitap bölümü ve kitabı bulunan Yaramış, evli ve 4 çocuk babasıdır.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Nikol Yertutan kimdir?

Nikol Yertutan

Tanınmış Kişiler
Melisa Tapan kimdir?

Melisa Tapan

Tanınmış Kişiler
Ceren Yaldız kimdir?

Ceren Yaldız

Tanınmış Kişiler
Ülkü Zeynep Babacan kimdir?

Ülkü Zeynep Babacan

Tanınmış Kişiler
Noel Baba kimdir?

Noel Baba

Tanınmış Kişiler
Mustafa Şen kimdir?

Mustafa Şen

Tanınmış Kişiler
Erdal Acar kimdir?

Erdal Acar

Tanınmış Kişiler
Murat Özyeğin kimdir?

Murat Özyeğin

Tanınmış Kişiler
Gürkan Şef kimdir?

Gürkan Şef

Tanınmış Kişiler
Ömer Üründül kimdir?

Ömer Üründül

Tanınmış Kişiler
Buse Peker kimdir?

Buse Peker

Tanınmış Kişiler
İdris Kardaş kimdir?

İdris Kardaş

Tanınmış Kişiler
Ahmet Yaramış
Ahmet
Doğum Tarihi (56 yaşında)
Çorum
Meslek Doktor, Yazar
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli
Eğitim Doktora Mezunu
Üni. Ankara Üniversitesi
Popülarite #11046 (12942 kişiden)