Alişer Delek

1980 Diyarbakır doğumlu Alişer Delek,eğitimini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde tamamlamıştır. Kariyerine 2000 yılında Kanal 6 Televizyonunda Dış Haberlerde stajer olarak adım atmıştır. 3 ay sonra kanal el değiştirmiştir. Ardından Star Televizyonu’nda işe başlamıştır.

2003 yılında Irak İşgali’nin başladığı gün CNN Türk haber kanalında göreve başlamıştır. 2009 yılında istifa etmiştir. CNN Türk bünyesinde çalıştığı zaman zarfı içinde, Kosova, Kuzey Irak ve Kıbrıs’tan gelişmeleri aktarmıştır.

Türkiye’de Ergenekon Davası, İstanbul’da 1 Mayıs gibi sıcak gündemi takip etmiştir. 2009 yılının Mart ayında One Haber Ajansı ile yaptığı anlaşmayla TRT Türk Atina Temsilciliği görevini üstlenmiştir. Yunanitan Atina’da 1 sene görev yapmış, 2010 yılının Mayıs ayından itibaren TRT Türk Tahran Temsilcisi olarak İran’da çalışmıştır.

Kürt sorunu, Derin Devlet, Asker ve Siyaset İlişkisi üzerine yazıları bulunmaktadır.

2023 yılında Sözcü TV'de Yılmaz Özdil ve Korcan Karar'ın görevlerinden istifa etmelerinin ardından Genel Müdür olarak göreve başlayan Alişer Delek,Uğur Dündar,İpek Özbey ile birlikte liderler Özel programını sunmaktadır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Alişer Delek
Alişer
Doğum Tarihi (44 yaşında)
Diyarbakır
Burç Oğlak
Memleket Diyarbakır
Meslek Editör, Gazeteci, Muhabir, Sunucu
Cinsiyet Erkek
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi
Popülarite #12736 (12934 kişiden)