Almira Tursyn

1990 yılında Kazakistan'da dünyaya gelen Almira Tursyn,Moskova Devlet Ãœniversitesi ve El Farabi Kazak Milli Ãœniversitesinde eÄŸitim almıştır.

 Almira Tursyn,ilk Türk kadın hükümdar olarak tarihe adını yazdıran Tomris Hatun'un hayatını beyaz perdeye taşıyan 2019 yapım Tomris filminde baÅŸrolleri Adil Akhmetov ve Erkebulan Dairov ile birlikte paylaÅŸmıştır.Efsanevi Türk hakanı Alp Er Tunga'nın torunu ve Sakalar'ın Anası olarak bilinen Tomris Hatun'un yaÅŸamına ışık tutmayı hedefleyen Kazakistan yapımı film, 3 Eylül’de vizyona girecek.

Tarihi filmin başrolünde rol alan Almira Tursyn, aslında oyuncu değil; psikolog... Yönetmen, bu rol için başvuran 15 bin adayı da uygun bulmayınca aramaya devam ederek, Almira Tursyn’i Tomris olarak kameraların karşısına geçirir.

Yönetmen Satayev; Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun’un hayatını beyaz perdeye taşıyan Kazakistan yapımı Tomris filminin kast çalışmaları sırasında, Tomris Hatun rolü için istediği oyuncuyu bir türlü bulamayınca aramaları genişletir. 15 bin kişi arasından, aslında bir psikolog olan Almira Tursyn’i bu önemli rolde kameraların karşısına geçirir. At binme, ok atma, kılıç ve bıçak kullanma, dövüş dersleriyle birlikte oyuncu koçundan da dersler alan Tursyn, ilk oyunculuk denemesinin hakkını vermek için aylarca hazırlanır.

 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Mehtap Ar kimdir?

Mehtap Ar

Oyuncular
Muzaffer Yöntem kimdir?

Muzaffer Yöntem

Oyuncular
Gizem Erdem kimdir?

Gizem Erdem

Oyuncular
Gözde Okur kimdir?

Gözde Okur

Oyuncular
Alper Kul kimdir?

Alper Kul

Oyuncular
Lana Condor kimdir?

Lana Condor

Oyuncular
Toprak Sergen kimdir?

Toprak Sergen

Oyuncular
Samet Gürsel kimdir?

Samet Gürsel

Oyuncular
Almira Tursyn
Almira
Doğum Tarihi (33 yaşında)
Kazakistan, Almatı
Burç Başak
Meslek Oyuncu, Psikolog
Cinsiyet Kadın
Boy 1.80 cm
Popülarite #1786 (12934 kişiden)