Asım Ekren

1951 Adapazarı doğumlu Asım Ekren,baterist ve cazcıdır.1960'lı yıllarda Haramiler grubunda bateristlik yaptı.Asım Ekren,İstanbul Gelişim Orkestrası'nda Garo Mafyan, Attilla Özdemiroğlu, Uğur Başar, Selçuk Başar ile birlikte çalışmıştı.

1990'lı yıllarda Kültür Bakanlığı'nın 'Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu'nda pek çok müzisyen ile birlikte müzik çalışmalarına devam etmişti.

1987 yılında Güngör Bayrak ile baş rolünü paylaştığı 'Bomba' isimli filmde silah kaçakçılığına bulaşan bir müzisyeni canlandırdı.

İlk evliliğini İstanbul Gelişim Orkestrası'nın şefi olan Selçuk Başar'ın kız kardeşi Asuman Başar'la yaptı. Bu evliliğinden Binnaz ve Mert Ekren (d.1978) adında iki çocuğu oldu. İkinci evliliğini Mari Güngörmez'le yaptı.

İkinci evliliğini bitirdikten sonra 1980 yılında oyuncu Selma Güneri ile nişanlandı,ayrıldı ve şarkıcı Zerrin Özer'le nişanlandı.

1985’te Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal ile evlendi. Zeynep Özal ile evlendikten sonra çeşitli iş insanları ile tekstil işi yaptı.İkilinin bu birlikteliğinden Yağız ve Halil Uğur adında iki oğlu oldu.

1990’da Zeynep Özal’dan boşandıktan 53 gün sonra eski nişanlısı Selma Güneri ile evlenip,1992 yılında boşanmıştı.İkili tekrar aynı yıl nikâh masasına oturmuş ancak 1994’de yine yollarını ayırmıştı.

Ünlü baterist, son olarak 1997 yılında Semra Ekren ile dünya evine girmişti.Çiftin nikâh şahitliğini ise Muazzez Abacı yapmıştı.

İstanbul Gelişim Orkestrası’nda Garo Mafyan, Attilla Özdemiroğlu, Uğur Başar, Selçuk Başar ile birlikte çalıştı.

Kültür Bakanlığı'nın Devlet Modern Folk Müzik Topluluğunda pek çok müzisyen ile müzik çalışmalarıma devam etti.

2009 yılında Cengiz Özdemir ve bas gitarist Eylem Pelit ile birlikte modernize edilmiş Türk Halk Müziği ezgilerini enstrümantal olarak yorumladığı Folkestra isimli bir grup kurdu.

 Kıbrıs'ta yaşayan Asım Ekren,2011 yılında lenf kanserine yakalanmıştı.Ünlü müzisyen bir süredir tedavisi için İstanbul'da bulunuyordu.Asım Ekren 70 yaşında hayatını kaybetti.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Murat Vardal kimdir?

Murat Vardal

Tanınmış Kişiler
Sinan Budeyri kimdir?

Sinan Budeyri

Tanınmış Kişiler
Muazzez İlmiye Çığ kimdir?

Muazzez İlmiye Çığ

Tanınmış Kişiler
Bülent Altınbaş kimdir?

Bülent Altınbaş

Tanınmış Kişiler
Mustafa Kandıralı kimdir?

Mustafa Kandıralı

Tanınmış Kişiler
Kerem Kılıçdaroğlu kimdir?

Kerem Kılıçdaroğlu

Tanınmış Kişiler
İbrahim Adnan Saraçoğlu kimdir?

İbrahim Adnan Saraçoğlu

Tanınmış Kişiler
Hayriye Koz kimdir?

Hayriye Koz

Tanınmış Kişiler
Tümay Özokur kimdir?

Tümay Özokur

Tanınmış Kişiler
Abdullah Oğuz kimdir?

Abdullah Oğuz

Tanınmış Kişiler
Prenses Sofia kimdir?

Prenses Sofia

Tanınmış Kişiler
Ali Çika kimdir?

Ali Çika

Tanınmış Kişiler
Asım Ekren
Asım
Doğum Tarihi
Sakarya, Adapazarı
Ölüm Tarihi (70 yaşında)
İstanbul
Meslek Müzisyen
Cinsiyet Erkek
Popülarite #11330 (12942 kişiden)