Aslıhan Erguvan

 İstanbul doğumlu Aslıhan Erguvan,eğitimini Marmara Üniversitesi Ekonometri Lisans,ardından Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünde de yüksek Lisansını yapmıştır. Ardından British Council’den aldığı burs ile Londra’da Arcola Theatre’da asistanlık ve yardımcı yönetmenlik yapmıştır. İlk yazdığı oyun Lulabay bir cihangir hikayesi, Pangar Yapımı olup,18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapmış ve sezon boyunca oynamıştır.

Dot tiyatrosunda uzun yıllar dramaturji asistanı olarak çalışmış, pek çok oyunun tanıtım filmini çekip kurgulamış ve video tasarımını yapmıştır. Zeynep Günsür yönetiminde 3 yıl Hareket Atölyesi’nde doğaçlama oyunculuk çalışmış, Şekersiz, Külkadın, Çelik Manolyalar, Afife Jale Tiyatroda yeni kuşak ödülü alan Vur/Yağmala/Yeniden tiyatro oyunlarında oyuncu olarak yer almıştır.

Şahika Tekand’ın kurduğu Studio Oyuncuları’nda tiyatro eğitimi, Şehir Tiyatroları’nda Emre Koyuncuoğlu ile çağdaş tiyatro metinleri ve oyunculuk, Serdar Biliş ile İngiliz Tiyatrosu Metin Analizleri ve oyunculuk, Susan Main ile Linklater Tekniği Ses eğitimi, Zişan Uğurlu ile oyunculuk, Meltem Cumbul ile Eric Morris method oyunculuğu eğitimlerini tamamlamıştır.

Aslıhan Erguvan,sektörün önde gelen uluslararası müzik oganizasyon şirketi Charmenko’da Proje Yöneticiliği görevini üstlenmiş ve pek çok konser ve festivale imza atmıştır. Yeditepe Üniversitesi Kültür ve Sanat Yöneticisi olarak kariyerine devam etmektedir.

Aslıhan Erguvan'ın Rol Aldığı Projeler; Baskın:Karabasan, Çekmeceler, Dilber'in Sekiz Günü (Nazlı),Çılgın Dersane(Çıtır Bade), Fesupannallah (Sevgi) ve İki Yabancı (Ela) adlı sinema ve dizi filmlerde rol almıştır. 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Defne Lora Gülher kimdir?

Defne Lora Gülher

Oyuncular
Gözde Kocaoğlu kimdir?

Gözde Kocaoğlu

Oyuncular
Yalçın Ertürk kimdir?

Yalçın Ertürk

Oyuncular
Tuğba Eskicioğlu kimdir?

Tuğba Eskicioğlu

Oyuncular
İlayda Fidanlık kimdir?

İlayda Fidanlık

Oyuncular
Ekim Mağden kimdir?

Ekim Mağden

Oyuncular
Tezhan Tezcan kimdir?

Tezhan Tezcan

Oyuncular
Yeliz Akkaya kimdir?

Yeliz Akkaya

Oyuncular
Dine Altıok kimdir?

Dine Altıok

Oyuncular
Furkan Didim kimdir?

Furkan Didim

Oyuncular
Seda Çavdar kimdir?

Seda Çavdar

Oyuncular
Aslıhan Erguvan
Aslıhan
Meslek Oyuncu, Yazar, Yönetmen
Cinsiyet Kadın
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Üni. Kadir Has Üniversitesi
Üni. Marmara Üniversitesi
Popülarite #11207 (12949 kişiden)