Ata Artman

1999 İstanbul doğumlu yakışıklı oyuncu Ata Artman,12 Yaşından bu yana oyunculuk eğitimleri almaktadır. Son olarak Londra’dan oyunculuk eğitimi alan oyuncu ülkemize döndükten sonra Reklam filmleri ile kariyerine başlamıştır.

Ağlama Anne dizisinde ilk kez rol aldıktan sonra,2019 yılında Hekimoğlu dizisiyle kameralar karşısına çıkmıştır. Ardından Bilmemek isimli filmde rol almıştır.

 2023 yılında ise İyi Adamın 10 Günü isimli filmin oyuncu kadrosunda Tevfik karakteriyle yer almıştır.Filmde Nejat İşler, İlayda Alişan, İlayda Akdoğan, Esra Ronanbar, Şenay Gürler, Rıza Kocaoğlu, Gözde Kaya, Erdal Yıldız, Nur Fettahoğlu, Barış Falay, Kaan Turgut, Kadir Çermik, Yurdaer Okur, Emre Erçil, İpek Türktan, Ayça Işıldar Ak, Lalizer Kemaloğlu, Can Girgin, Emrecan Karakurum gibi isimler yer almıştır.

2023 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Bir Derdim Var dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan genç oyuncu,ardından başrollerini Halit Özgür Sarı, Simay Barlas, Bertan Asllani, Dolunay Soysert, Yurdaer Okur ve Tayanç Ayaydın'ın paylaştığı Yabani dizisinde Deniz Aydın karakteriyle rol aldı.

Ata Artman'ın Oynadığı Projeler;

2024 - Yabani (Deniz Aydın) (TV dizisi)

2023 - Bir Derdim Var (Kuzey) (TV Dizisi)

2023- İyi Adamın 10 Günü (Tevfik) (Sinema Filmi)

2019- Hekimoğlu (Mehmed) (TV Dizisi)

2019- Bilmemek (Su Topu Takım Üyesi) (Sinema Filmi)

2018 - Ağlama Anne (TV Dizisi)

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Ata Artman
Ata
Doğum Tarihi (24 yaşında)
İstanbul
Burç Yay
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Bekar
Boy 1.85 cm
Kilo 75 kg
Göz rengi Kahverengi
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #12612 (12939 kişiden)