Ayça

 1972 İstanbul doğumlu Ayça, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Keman Bölümünü bitirdi.İlk olarak Zaga programında skeçleri ile tanıdığı Ayça ünlü oyuncu Çetin Tekindor’un yeğenidir. Ayça Tekindor sanatçı ve bestekar Aydın Tekindor’un kızıdır. Dedesi Bolu Musiki Derneği kurucusudur. 

Elli Kokkinou'nun "Masai" şarkısının Türkçe versiyonu "Yıkılıyo" ile üne kavuştu. Şarkıda, skeçlerinde ve yer aldığı reklam filmlerinde "Yıkılıyo", "Şişt! Bıyıklı" ve "Degajeme doğru" gibi sözler kendisiyle özdeşleşmiştir. 

Ayça, okul sonrası hemen profesyonel olarak vokalistliğe başladı. Başta Yeşim Salkım’a sahnede olmak üzere birçok sanatçıya albümlerinde vokal yaptı.

2004 yılında Yıkılıyo isimli albüm ile müzik piyasına sağlam bir giriş yapan Ayça 2005’te “Hırsız Var” filminin müziğini seslendirdi ve “Çekicek Kulaklarımı” bir remix albüm olarak kendi adıyla piyasaya sürüldü. 2008 yılında Ciddiyete Davet 2009 yılında ise Maxi Single ile müzik kariyerini sürdürmüştür. TRT Müzik kanalında Deniz Yıldızı isimli programın bir dönem sunuculuğunu yapmıştır.2010’da single çalışması “Yerse” müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

 Şeker firmasının seri reklamlarında oynayan Aça, daha sonra Mehmet Ali Erbil ile “Büyümüş de Küçülmüş” adlı dizide rol aldı. Küba’da çekilen ve başrolü Ferhan Şensoy’la paylaştığı “Şans Kapıyı Kırınca” adlı filmde Prenses Maria’yı canlandırdı. TRT’de “Dördüncü Duvar” adında bir çocuk yarışma programı sundu.

2012 yıl sonunda albüm çalışması başladı dedi. Ama Ayçanın annesi öldüğü için müziği 2013 yıl sonunda bıraktı

Yıldıray Pat, ile evlenip Muğla'ya yerleşen şarkıcı televizyonlardan uzak bir hayat sürmeyi tercih ederek konser organizasyonlarında Booking olarak çalışıyor.İstanbul hayatını terk eden ve Bodrum'da yaşayan Ayça, eşiyle mutlu bir hayat yaşıyor.

 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Levent Dörter kimdir?

Levent Dörter

Şarkıcılar
Bertan Asllani kimdir?

Bertan Asllani

Şarkıcılar
Meriç Demir kimdir?

Meriç Demir

Şarkıcılar
Billie Eilish kimdir?

Billie Eilish

Şarkıcılar
Yankı Alper kimdir?

Yankı Alper

Şarkıcılar
Mithat Körler kimdir?

Mithat Körler

Şarkıcılar
Gülden Karaböcek kimdir?

Gülden Karaböcek

Şarkıcılar
Cansever kimdir?

Cansever

Şarkıcılar
Ceylan Ertem kimdir?

Ceylan Ertem

Şarkıcılar
Ersan Erdura kimdir?

Ersan Erdura

Şarkıcılar
Nadeea kimdir?

Nadeea

Şarkıcılar
Zafer Güler kimdir?

Zafer Güler

Şarkıcılar
Ayça
Ayça
Gerçek Ad Ayça Tekindor
Doğum Tarihi (51 yaşında)
İstanbul
Burç Yengeç
Memleket Bolu
Meslek Oyuncu, Sunucu, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Yıldıray Pat ile)
İkamet Muğla, Bodrum
Popülarite #7523 (12942 kişiden)