Ayşegül Cengiz

1974 Alanya doğumlu Ayşegül Cengiz, tiyatro aşığı bir doktordur. Eğitimini 1999 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamladı.2004 yılında Aile Hekimi uzmanı oldu. Tiyatro ile tıp eğitimini aldığı dönemde tanıştı. İstanbul Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu’nda pek çok projede yer aldı.

1999 yılında Soytarılar Okulu adlı çocuk oyununu yönetti, oyun İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavi gören çocuklarla buluştu.Şahika Tekand’ın kurduğu Studio Oyuncuları’nda 2004-2006 yılları arasında oyunculuk ve sanat eğitimi aldı. Studio Oyuncuları’nda pek çok projede oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak yer aldı. 2008 yılında Studio Oyuncuları Genç Projeler kapsamında Beckett’in ‘Not I’ adlı oyununu yeniden yazarak sahneledi.

Öyle Bir Geçer Zaman ki,Analar ve Anneler, Aşkın Kanunu ve Merhamet dizilerinde rol almıştır.Star Tv’de yayınlanan Hayat Sırları dizisinin kadrosunda Melek karakterini canlandırmıştır.

2018 yılında usta Fransız oyuncu ve palyaço Amédée Bricolo ile ortak bir çalışma yürüterek ‘’Tekinsiz’’ isimli tek kişilik oyunu sahneye koydu.Ayşegül Cengiz,günümüzde Fox Tv ekranlarının yeni dizisi ‘Kefaret’in oyuncu kadrosuna dahil olmuştur.

biyografi
Foto Galeri
DİĞER OYUNCULAR (Kefaret ve Yüz Yıllık Mucize )
ÖNERİLEN KİŞİLER
Ayşegül Cengiz
Ayşegül
Gerçek Ad Ayşegül Cengiz Akman
Doğum Tarihi (49 yaşında)
Alanya
Burç Yay
Memleket Antalya
Meslek Doktor, Oyuncu, Tiyatro Oyuncusu, Yönetmen
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Mehmet Akman ile)
İkamet İstanbul
Boy 1.60 cm
Kilo 52 kg
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #6823 (12934 kişiden)