Aysel Gürel

1928 Denizli doğumlu Aysel Gürel, çocukluğu Cumhuriyet'in ilk yıllarında dört katlı bir Rum konağında geçen Gürel'in ailesi kültüre ve sanata büyük önem veriyordu. Babası Ali Rıza Gürel, savcıydı ve dönemin saygın isimlerinden biriydi.

Sinema oyuncusu Müjde Ar ile sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar'ın annesi olan söz yazarı Aysel Gürel, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü mezunu olup, şarkı sözü yazarlığının yanı sıra edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şairdi. Yakın çevresinde "Deli Aysel" olarak bilinirdi.

Unutulmaz şarkıları ve emsalsiz kişiliğiyle gönüllere taht kuran Aysel Gürel'in şarkıları arasında dillerde marş olan Firuze, Ünzile, Yalnızca Sitem, 1945, Sultan Süleyman, Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam, Değer mi?, Sır, Yolun Başı, Sarıl Bana,Ateşle Barut, Zor Kadın, Aşk, Yanarım, Vur Yüreğim, Abone, Zorba Aşk, Dönmeyeceğim, Ayrıldık İşte, Son Dua, Gençlik Başımda Duman (Ateş Böceğim),Bilmem Hatırladın Mı?, Deli Balım, Yörük Yaylası, Arabesk bulunuyor.

Gürel vefat etmeden etmeden sadece 3 ay önce Aysun Kayacı ile beraber Pepsi reklamında oynamıştı.

Aysel Gürel, 2008'de kaldırıldığı hastanede karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 

Türk pop müziğinde hit olmuş şarkıların bestecisi olarak bilinen Aysel Gürel’in ölümünden sonra evinde yirmi binin üzerinde şarkı sözü bıraktığı bilinmektedir. Bu sözlerden biri ise ölümünün ardından Aysel Gürel’in evini kiralayan kiracı sayesinde Tarkan’a iletilip albümde çıkış şarkısı olan “Sevdanın Son Vuruşu” isimli şiirdir.

Günümüzde hala şarkı sözleri çeşitli sanatçılar tarafından bestelenen Aysel Gürel’in yazdığı şarkılar Türk Pop’unu uzun süre besleyecek kadar büyük bir kaynak olarak kabul edilmektedir. Ölümünden sonra Burcu Güneş, Yonca Lodi, Tarkan gibi sanatçılar Aysel Gürel’in yazdığı sözleri bestelemişlerdir. Yine Türk Pop’una bıraktığı en önemli eserleri 2013 yılında, ölümünden sonra Aysel’in isimli saygı albümünde daha önce şarkılarını seslendiren sanatçılar tarafından söylenmiştir.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Elif Çelikcan kimdir?

Elif Çelikcan

Oyuncular
Görkem Mete Demir kimdir?

Görkem Mete Demir

Oyuncular
Cansu Nur Şimşek kimdir?

Cansu Nur Şimşek

Oyuncular
Serkan Atıntaş kimdir?

Serkan Atıntaş

Oyuncular
Meray Ülgen kimdir?

Meray Ülgen

Oyuncular
Melisa Naz Baş kimdir?

Melisa Naz Baş

Oyuncular
Eda Ece kimdir?

Eda Ece

Oyuncular
Tayfun Şengöz kimdir?

Tayfun Şengöz

Oyuncular
Betigül Ceylan kimdir?

Betigül Ceylan

Oyuncular
Damla Cangül kimdir?

Damla Cangül

Oyuncular
Brando Morigi kimdir?

Brando Morigi

Oyuncular
Aysel Gürel
Aysel
Gerçek Ad Gönül Aysel Gürel
Doğum Tarihi
Denizli
Ölüm Tarihi (79 yaşında)
İstanbul
Burç Kova
Meslek Oyuncu, Söz Yazarı
Cinsiyet Kadın
Çocuklar Müjde Ar, Mehtap Ar
İlişki Durumu Boşanmış (Vedat Akın ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #8761 (12947 kişiden)