Barış Terkoğlu

1980 İstanbul doğumlu Barış Terkoğlu,üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı.Ardından Marmara Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı.

 İlk gazetecilik deneyimini CNN Türk‘te ekrana gelen Oradaydım adlı belgesel programında yaşadı. Bu programda 2008 ila 2010 yılları arasında araştırmacı olarak çalıştı.

2008 yılında Oda TV adlı haber sitesinde editör olarak çalışmaya başladı. Bir süre sonra haber müdürü oldu.

 2011 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında Barış Pehlivan ile birlikte tutuklandı. Barış Terkoğlu,cezaevinde Barış Pehlivan ile birlikte Sızıntı (Wikileaks’te Ünlü Türkler) adlı kitabı kaleme aldı. 14 Eylül 2012 tarihinde tahliye edildi.

 Pehlivan ile birlikte kaleme aldığı Mahrem: Gizli Belgelerde Türkiye’nin Sırları kitabı 2015 yılında, Metastaz kitabı 2019 yılında, Metastaz 2: Cendere kitabı 2020 yılında yayımlandı.

 Libya’da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun cenazesine ilişkin haberin Odatv’de yayınlanması nedeniyle 5 Mart 2020 tarihinde tutuklandı. 25 Haziran 2020 tarihinde tahliye oldu. 

2018 yılında Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan Barış Terkoğlu,halen bu görevini sürdürmektedir. Nisan 2022’de Halk TV‘de izleyicilerle buluşan ve Şirin Payzın’ın sunduğu Sözüm Var programında yorumcu olarak yer almaya başladı. Programda ayrıca Emin Çapa'da yorumcu olarak yer almaktadır.

Ayrıca Barış Pehlivan'la birlikte açtığı ''B yüzü" isimli bir de Youtube kanalı vardır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Barış Terkoğlu
Barış
Doğum Tarihi (43 yaşında)
İstanbul
Burç Terazi
Memleket Şanlıurfa
Meslek Gazeteci, Yazar, Yorumcu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Özge Terkoğlu ile)
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Popülarite #12331 (12934 kişiden)