Begüm Atman

‘Sihirbaz’ lakaplı Halis Karataş’ın eşi Begüm Atman, vefatının ardından Bizim İçin Şampiyon adlı sinema projesiyle tanındı. Begüm Atman’ın sinemaya yansıtılan hayatı pek çok kişiyi derinden etkiledi. Film şampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki büyük aşkın hikayesini konu ediyor. 

Begüm Atman, Türkiye Jokey Kulübü'nün kuruluşuna ve atçılığımızın gelişmesine önemli katkıları bulunan Atman Ailesi nin 3. Kuşak temsilcisidir.

1966 doğumlu Begüm Atman, eski TJK (Türkiye Jokey Kulübü) başkanı Özdemir Atman'ın ikiz kızlarından biridir. İlk ve ortaöğrenimini "okul birincisi" olarak tamamlayan Begüm Atman Karataş, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1992-1999 yılları arasında önemli bankalarda üst düzey yöneticilik yaptı. At idmanı ve yarış atı yetiştiriciliğinde tecrübelerini arttırdı ve Özdemir Atman'ın vefatından sonra eküri bayrağını devraldı.

2003 yılında yıllarca at yarışı seyircisinin hayranlıkla izlediği Türk jokey Halis Karataş ile evlendi. Özdemir Atman'ın vefatından üç sene sonra nikah masasına oturan çift, iki çocuk sahibi oldu. Çocuklarına Azra ve Özdemir adını verdiler. Kanser hastalığıyla beş yıl mücadele eden Begüm Atman Karataş, 2014'te hayatını kaybetti.

Daha önce iki kez kansere yakalanan ve ABD'de gördüğü tedavilerin ardından hastalığı yenen Begüm Atman, üçüncü kez yakalandığı meme kanserine yenik düşerek 2014 yılında yaşamını yitirdi. Begüm Atman vefat ettiğinde 48 yaşındaydı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Rodin Erdoğan kimdir?

Rodin Erdoğan

Diğer Kişiler
Mustafa Özyurt kimdir?

Mustafa Özyurt

Diğer Kişiler
Kader Kaynak kimdir?

Kader Kaynak

Diğer Kişiler
Melis Ülken kimdir?

Melis Ülken

Diğer Kişiler
Yasemin Sengir kimdir?

Yasemin Sengir

Diğer Kişiler
Hatice Gönül kimdir?

Hatice Gönül

Diğer Kişiler
Aslı Kula kimdir?

Aslı Kula

Diğer Kişiler
Çağla Gizem Çelik kimdir?

Çağla Gizem Çelik

Diğer Kişiler
Hülya Açıkgöz kimdir?

Hülya Açıkgöz

Diğer Kişiler
David Datuna kimdir?

David Datuna

Diğer Kişiler
Alaattin Kadayıfçıoğlu kimdir?

Alaattin Kadayıfçıoğlu

Diğer Kişiler
Hande Ünal kimdir?

Hande Ünal

Diğer Kişiler
Begüm Atman
Begüm
Doğum Tarihi
İstanbul
Ölüm Tarihi (48 yaşında)
Memleket İstanbul
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Özdemir Atman
Çocuklar Azra ve Özdemir
Kardeşler Esra Atman
İlişki Durumu Evli (Halis Karataş ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
Popülarite #6321 (12950 kişiden)