Berik Aitzhanov

1979 yılında Kazakistan'da dünyaya gelen Berik Aitzhanov,Kazak aktör ve film yapımcısıdır. 84. Akademi Ödülleri'nde Kazakistan'ın En İyi Yabancı Filmi seçilen The Liquidator ve Returning to the A filmindeki performansıyla 2011 yılında En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Berik'in kariyeri tiyatrodaki performansıyla başladı. İlk tiyatro rolü William Shakespeare'in Polonius'un oğlu Laertes'i oynadığı Hamlet oyunundaydı. Berik beyazperdede büyük çıkışını 2005 yılında Rymbek Alpiyev'in Kurt Saati'nde rol alarak yaptı.2005'te Berik, Zastava ve Mahambet ve ardından Prag'da çekilen Mustafa Shokai filmlerinde rol aldı.

2008'de Berik, tanınmış Kazak film yönetmeni Akhan Satayev tarafından yaratılan ve yönetilen Kardeşler dizisinde rol aldı. Berik, Vinnie Jones ve Karlygash Muhammedzhanova'nın başrollerini paylaştığı 2010 tarihli aksiyon-dram filmi The Liquidator'da Akhan ile birlikte koşmaya devam etti. Berik, Hollywood'da oyunculuk dersleri alırken tanıştığı film yönetmeni ve yapımcısı Dauren Kamshibaeff'in yakın arkadaşıdır.

Berik Aitzhanov,ilk Türk kadın hükümdar olarak tarihe adını yazdıran Tomris Hatun'un hayatını anlatan 2019 yapım Tomris filminde Kurtun karakteriyle rol almıştır.Filmin başrollerini Almira Tursyn,Adil Akhmetov ve Erkebulan Dairov,birlikte paylaşmıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Solmaz Çiros kimdir?

Solmaz Çiros

Oyuncular
Gina Carano kimdir?

Gina Carano

Oyuncular
Birce Kirkova kimdir?

Birce Kirkova

Oyuncular
Emin Oğuz Çelebi kimdir?

Emin Oğuz Çelebi

Oyuncular
Ogün Kaptanoğlu kimdir?

Ogün Kaptanoğlu

Oyuncular
Gizem Terzi kimdir?

Gizem Terzi

Oyuncular
Hakan Altuntaş kimdir?

Hakan Altuntaş

Oyuncular
Goncagül Sunar kimdir?

Goncagül Sunar

Oyuncular
Erol Erarslan kimdir?

Erol Erarslan

Oyuncular
Sabrina Bartlett kimdir?

Sabrina Bartlett

Oyuncular
Berik Aitzhanov
Berik
Gerçek Ad Berik Boshenovich Aitzhanov
Doğum Tarihi (45 yaşında)
Kazakistan, Kızılorda
Burç Balık
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Aigerim Baybergenova ile)
Popülarite #3659 (12942 kişiden)