Bihter Karal

Bihter Karal ,Aktivist, LGBTİ+ Hakları – Uluslararası Af Örgütü, Hak Savunucusu ve sosyal medya fenomeni bir trans kadındır.Uzun yıllar bir çok platformda hak savunuculuğu yapmıştır. Uluslararası projeler de yer almış, senelerce hak ihlalleri izleme ve alana destek sorumlusu olarak görev yapmıştır. Lgbti+, seks işcileri, çocuk ve hayvana yönelik gerçekleşen hak ihlalleri için mücadele etmiştir.

Bihter Karal,Katarsis isimli Youtube kanalında, Gökhan Çınar'a çocukluğundan bugüne kadar yaşadığı zorlukları anlatan bir videosu vardır.

Bihter Karal aslen baba tarafından Hatay’lıdır. Hatay’da 2 göz bir odalı evde dünyaya gelmiştir.Bihter Karal Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. Asıl mesleği ressamlıktır.

2006 ve 2007 yıllarında Hacettepe’de LGBT öğrenci topluluğunu kuran Karal, Hacettepe’de bir ilk olduğunu dile getirmiştir. O dönemde rektörün kendilerini izin vermemesi nedeni ile rektörlük ile mücadele etmiştir. O yıllarda aktivist kimliğini kazanmıştır.

Bihter Karal cinsiyet kimliğini 14 15 yaşlarındayken tanımlamaya başlamıştır. Ancak durumu fark etmesi 9 yaşında olmuştur.Çocukluk yıllarında sürekli kız çocukları ve bebeklerle oynayan Karal, ailesinin bunu fark ettikten sonra kendisine yasaklar koyduğunu, eline bir silah verdiklerini belirtmiştir. Ancak yaşı ilerledikçe, zamanla psikolojik şiddet kendini göstermiştir. Bir gün babası Bihter Karal’ı kadın kıyafetleri ile yakalamış ve fiziksel şiddet uygulamıştır

Bihter Karal Hayatın içinde var olmaya çalışan bir nefesim cümlesi ile youtube video kanalında paylaşımlarını sürdürmektedir.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Selim Selimoğlu kimdir?

Selim Selimoğlu

Diğer Kişiler
Gabi Abut kimdir?

Gabi Abut

Diğer Kişiler
Okan Can Yantır kimdir?

Okan Can Yantır

Diğer Kişiler
Nilhan Osmanoğlu kimdir?

Nilhan Osmanoğlu

Diğer Kişiler
Dilan Koç kimdir?

Dilan Koç

Diğer Kişiler
Nadim Ednan kimdir?

Nadim Ednan

Diğer Kişiler
Tuncer Çiftçi kimdir?

Tuncer Çiftçi

Diğer Kişiler
Nagehan Kaşıkçı kimdir?

Nagehan Kaşıkçı

Diğer Kişiler
Burcu Kartal kimdir?

Burcu Kartal

Diğer Kişiler
Oktar Babuna kimdir?

Oktar Babuna

Diğer Kişiler
İlda Abazi kimdir?

İlda Abazi

Diğer Kişiler
Yasemin Duğles kimdir?

Yasemin Duğles

Diğer Kişiler
Bihter Karal
Bihter
Memleket Hatay
Meslek Ressam, Fenomen
İlişki Durumu Bekar
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Hacettepe Üniversitesi
Popülarite #5765 (12934 kişiden)