Britney Spears

  1981 Amerika’Mississippi doğumlu Britney Spears, oyunculuk ve müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. İlk olarak 18 yaşındayken ”Hooves of Fire” adlı animasyon filminde Donner karakteri için dublaj yaptı. Aynı sene albüm çıkardı ve çıkış şarkısı olan ”Baby One More Time” birçok müzik listesinde ilk sıralara yükseldi. Aynı sene şarkı ”The Corruptor” filminde kullanıldı ve iyiden iyiye Britney’in adı duyulmaya başladı.

2000 yılında ikinci albümü çıktı ancak beklenen çıkışı yapamadı. Asıl patlamayı 2001 yılında ”Britney” adlı albümüyle yaptı. Albüm tüm dünyada 800 bin kadar satış rakamına ulaştı. Ünlü şarkıcının son albümü ”Femme Fatale” adıyla 2011 yılında piyasaya çıktı.

Britney Spears, Dünya genelinde 100 milyondan fazla kayıt satarak en çok satan müzik sanatçılarından birisi olmuştur. Şarkıcılığının yanı sıra dansçı ve oyunculuk da yapmaktadır. 2009 Yılında Guiness rekorlar kitabına 21. Yüzyılın en iyi kadın şarkıcısı olarak girmiştir.

Eylül 2004’te Britney, 12 milyon dolar kazandığı, ilk parfümü Curiousu çıkardı. 1 yıl içinde parfüm 100 milyon dolar kazandı. Bunun devamında Britney ikinci parfümü Fantasyi çıkardı. 100.000.000 dolarlık servetiyle dünyanın 12. en zengin kadını seçildi.

Son yılların en başarılı ismi olan Britney Spears’ın Londra’daki Madame Tussauds balmumu müzesine balmumundan bir heykelinin dikilmesi teklifi götürüldü. “I’m a Slave for You” isimli şarkısında dans ederken figüratifize edilen Britney Spears’ın heykeli hâlâ Londra’da sergilenmektedir.

Evlilikleri :
1.evliliği: 3 Ocak 2004 tarihinde çocukluk arkadaşı Jason Allen Alexander ile evlendi. Bir gün süren evliliğinden 5 Ocak 2004 tarihinde boşandı.
2.evliliği: Eylül 2004 ayında dansçı Kevin Federline ile evlendi. 2007 yılında boşandı. Sean Preston (d. 14 Eylül 2005) ve Jayden James (d. 12 Eylül 2006) adında iki oğlu vardır.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Emir Can İğrek kimdir?

Emir Can İğrek

Şarkıcılar
Kalben kimdir?

Kalben

Şarkıcılar
Ozan Koçer kimdir?

Ozan Koçer

Şarkıcılar
Bora Ebeoğlu kimdir?

Bora Ebeoğlu

Şarkıcılar
Ülkü Eyupoğulları kimdir?

Ülkü Eyupoğulları

Şarkıcılar
Kadir Gürgür kimdir?

Kadir Gürgür

Şarkıcılar
Özgür Alter kimdir?

Özgür Alter

Şarkıcılar
Bilal Sonses kimdir?

Bilal Sonses

Şarkıcılar
Bilal Göregen kimdir?

Bilal Göregen

Şarkıcılar
Işın Karaca kimdir?

Işın Karaca

Şarkıcılar
Kayra Kayan kimdir?

Kayra Kayan

Şarkıcılar
Zeynep Alasya kimdir?

Zeynep Alasya

Şarkıcılar
Britney Spears
Britney
Doğum Tarihi (42 yaşında)
Amerika Birleşik Devletleri
Burç Yay
Memleket Amerika
Meslek Oyuncu, Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Boşanmış (Kevin Federline ile)
Boy 1.64 cm
Kilo 54 kg
Göz rengi Mavi
Popülarite #11787 (12950 kişiden)