Bülend Özveren

1943 İstanbul doğumlu Bülend Özveren, Sultanahmet İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra, orta öğretimini Saint Benoît Fransız Lisesi'nde, yüksek öğretimini ise Galatasaray Lisesi'nde tamamlamış, İstanbul Üniversitesi,Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1964 yılında TRT'nin açtığı ilk prodüktörlük sınavlarında başarılı oldu ve İstanbul Radyosu'ndaki kursu birincilikle tamamladı.

1965'te TRT'de çalışmaya başlamış, uzun bir süre televizyon sunucusu olarak çalıştıktan sonra, 1972'de spor spikerliği yapmaya devam etmiştir. 1975 ve 2012 yılları arasında aralıklarla Eurovision Şarkı Yarışması'nı Türkçe olarak sunmuştur.

1982'de TRT'de yayınlanan Riziko adlı programın sunuculuğunu yaptı. Aynı yıl TRT'den istifa etti ve sırası ile Gelişim Yayınları'nda editör ve Cen ajans reklam şirketinde müşteri temsilcisi olarak çalıştı. 1985 yılında kendi reklam şirketini kurdu ve 1987 yılından itibaren de Pen ajans reklam şirketinin genel müdürü olarak görev yaptı.

1986 yılından 1998 yılına kadar aralıksız TRT'de dış yapımcı olarak canlı yayınlanan yüzlerce yarışma programını hazırladı ve sundu.1999 yılı sonunda emekli olan Bülent Özveren, TÜRVAK'ta spiker-sunucu bölüm başkanı olarak çalıştı.

İstanbul ve Bursa'da çeşitli kurslarda öğretmenlik yaptı. Fransızca ve İngilizce bilen Bülent Özveren spiker-sunucu bölümlerinde usta öğretici olarak derslere girip ve etkili ve güzel Türkçe konuşma konularında çeşitli üniversite ve kuruluşlarda konferanslar vermiştir.

Haziran 2013 yılında Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçerder) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatı'nı sundu. Aynı yılın sonunda yeni yayın döneminde Show TV'de yayınlanan Bir Milyon Kimin? adlı yarışma programında Okan Bayülgen ve Gülben Ergen ile jüri üyeliği yaptı.

1970 tarihinden beri kendi gibi televizyoncu olan Sebla (Özkantarcı) Özveren ile evlidir.

2018 tarihinde Murat Yıldırım'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya katıldı 30 bin lira kazandı.   

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Barış Bozkurt kimdir?

Barış Bozkurt

Sunucular
DJ Maga kimdir?

DJ Maga

Sunucular
Tahir Sarıkaya kimdir?

Tahir Sarıkaya

Sunucular
Erkan Şamcı kimdir?

Erkan Şamcı

Sunucular
Lokman Dağ kimdir?

Lokman Dağ

Sunucular
Pınar Erbaş kimdir?

Pınar Erbaş

Sunucular
Senem Toluay Ilgaz kimdir?

Senem Toluay Ilgaz

Sunucular
Bahar Özmen kimdir?

Bahar Özmen

Sunucular
Esat Özata kimdir?

Esat Özata

Sunucular
Kübra Açıl kimdir?

Kübra Açıl

Sunucular
Gül Gölge Saygı kimdir?

Gül Gölge Saygı

Sunucular
Bülend Özveren
Bülend
Doğum Tarihi (81 yaşında)
istanbul
Meslek Spiker, Sunucu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Sebla Özveren ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Popülarite #12498 (12936 kişiden)