Bülent Develi

Gaziantep doğumlu Bülent Develi, Gösteri Sanatları Merkezinde oyunculuk bölümünden mezun olan Bülent Develi, dört sezon boyunca Geleneksel Türk Tiyatrosu deneyimledi. oyunculuk eğitimi esnasında Yaşar Nezih Eyüboğlu ile pantomim çalışmalarına yöneldi. Tiyatro ve pantomim çalışmaları devam ederken geçirdiği bir kaza ve ardından yaşadığı bir operasyon süreci sonucunda, TRT'de dublaj yapmaya başladı.

Ancak sonraları kendisini pantomim ile ifade etmeyi tercih etti. Bu kararı aldıktan sonra bedenini yeniden ve daha doğru kullanmayı öğrenmeye başladığı farklı tekniklerle tanıştı. Halen, 2005 sezonundan bu yana Sadri Alışık Kültür Merkez'inde pantomim ve beden dili eğitmeni olarak görev yapıyor.2010 sezonundan itibaren Müjdat Gezen Sanat Merkezinde pantomim eğitmeni olarak görev almaya başlamıştır ve devam etmektedir.

İnsan bedenini çözümlemek ve farklı disiplinlerden beslenmeyi kendisine yol edinmiştir. Klasik pantomimden beslenmiş ancak daha performatif çalışmalar sunmaktadır.
Christine Brodbeck ile modern dans çalıştı. İstanbul Şehir Tiyatroları T.A.L.'de (Tiyatro Araştırma Laboratuvarı) atölye çalışmasında bulundu. Adam Darius-Kazimir Kolesnik ile hayali mim çalışmasına katıldı. Stanley Allan Sherman ile Commedia Dell'arte çalışmaları yaptı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İşitme Engelliler Merkezi'nde yaratıcı drama çalışması düzenledi. Katıldığı festivallerde ve sosyal sorumluluk projelerinde sahne performansları sunmaya ve pantomim atölyeleri düzenlemeye devam ediyor.

Bunlardan bazıları; Melt Projesi kapsamında Renk Ahenk Cihangir fest2008, 11. ve 12. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, İ.B.B. Şehir Tiyatroları 25. Çocuk Şenliği,Haiti'ye yardım gecesi babylon 2010,18.ve19. garanti caz festivali,53.Uluslararası Akşehir Nasrettin Hoca Anma ve Mizah Günleri,Green Business 2012...TRT'de 2009 sezonuyla açılan çocuk kanalında 'Haberlik' adlı programda pantomim oyuncusu olarak görev aldı. 2010 Kültür Başkentleri Pécs ve İstanbul'u birleştiren ‘'Yaratıcı sokaklar festivali''nde performanslarını sundu...

Halen İstanbul Üniversitesi bünyesinde Vecihi Ofluoğlu tarafindan kurulan pantomim bölümü öğrencilerine 2008 yılından bu yana her yıl konuk eğitmen olarak atölye çalışmaları düzenlemektedir.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları;

Prof. Pi Show (Oyuncu) 2018

Sahnede Kar Konferansı'16 (Mr. Purple) 2016

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Hilal Uysun kimdir?

Hilal Uysun

Oyuncular
Burak BozdaÄŸ kimdir?

Burak BozdaÄŸ

Oyuncular
Hasan Eflatun Akay kimdir?

Hasan Eflatun Akay

Oyuncular
Merve Gür kimdir?

Merve Gür

Oyuncular
Ata Nedim Arman kimdir?

Ata Nedim Arman

Oyuncular
Sami Outalbali kimdir?

Sami Outalbali

Oyuncular
Selin Genç kimdir?

Selin Genç

Oyuncular
Mert Carim kimdir?

Mert Carim

Oyuncular
Alexander Dawe kimdir?

Alexander Dawe

Oyuncular
Bülent Develi
Bülent
Meslek EÄŸitimci, Oyuncu, Tiyatro Oyuncusu
Cinsiyet Erkek
Ä°kamet Ä°stanbul
Popülarite #10725 (12934 kişiden)