Can Kakışım

1983 Trabzon doğumlu Doç. Dr. Can Kakışım,son dönemlerde sıkça Televizyon kanallarında programlara çıkan ve dış politika, uluslararası ilişkiler, ekonomi ve güncel meseleler hakkında görüşlerini paylaşıyor.

İlk,orta ve lise eğitimini memleketi Trabzon'da bitiren Can Kakışım,Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde üniversite eğitimini tamamladı. Yüksek lisansını da aynı bölümde tamamladı. Yüksek lisans tezi olarak ise, "An analysis of the U.S. foreign policy attitudes in the post-cold war era and their implications at the global level" konusunu işledi.

Doktora eğitimini ise İstanbul'da tamamlayan Can Kakışım, İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında doktora yaptı. Doktora tez döneminde Queen's Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde Will Kymlicka ile çalıştı.Can Kakışım, 2008-2014 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı.Halen Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmaktadır.

Can Kakışım'ın, doktora tezine dayanan ve İletişim Yayınları tarafından yayınlanan, "Sınıf, Etnisite ve Kimlik, Sosyalist Paradigmanın Evrimi" isimli kitabı vardır. Kendisi Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji alanlarına yönelik akademik yayınlarına devam etmektedir.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Can Kakışım
Can
Doğum Tarihi (41 yaşında)
Trabzon
Burç Balık
Memleket Trabzon
Meslek Akademisyen, Siyaset bilimcisi, Yazar
Cinsiyet Erkek
Eğitim Doktora Mezunu
Popülarite #12744 (12942 kişiden)