Canel Arsel

Canel Arsel, öğretmen bir ana-babanın en büyük oğlu olarak dünyaya geldi. Bir köy öğretmeninin  yurdun her köşesini görev gereği dolaşma sürecinde en büyük sevdası olan ülkesinin birçok değerleri topladı kişiliğinde. Her coğrafyasında güzel anılar ve güzel dostları yüreğinde biriktiren Canel, küçük yaşlarda bağlama ile tanıştı. İlkokuldan üniversiteye kadar öğrenim yaşamı boyunca tüm okul etkinliklerinde bağlaması ve sesiyle kendini gösterdi.

Üniversite eğitimi için gittiği Almanya'nın Hamburg kentinde Müzik çalışmalarını orada da devam ettirirken beste yapmaya başladı.

Ulusal gazetelerin kültür-sanat sayfalarında köşe yazıları yazdı. Türkçe'nin doğru kullanımı için var gücüyle çalıştı. Daha sonra bu yazılarını 'Serçelerin Şöleni' ve 'Teninde Hüznüm Saklı' adlı kitaplarında toplayarak asimile edilmeye çalışılan Türk toplumuna sundu. Kitaplarının tüm gelirini Kimsesiz Çocuklar ve Lösemili Çocuklar vakıflarına bağışladı.

 ilk albümü 1998'de Emre Plak etiketiyle geldi: 'Sevsem Öldürürler'. Onu Akbaş Müzik etiketiyle yayınlanan 'Vurgun Yedim' (2000) ve 'Nehir Gözlüm' (2003) izledi.

Bu dönemde TV'de canlı performans türkü programları hazırlayıp sunan Canel, 2003'te Kanal 7 Avrupa ekranlarında yayınlanan 'Anadolu Rüzgarı' adlı programıyla büyük ses getirdi. Bu aynı zamanda Avrupa'da yapılan ilk türkü programı niteliğini taşıyordu. Üç yıl süren bu programın ardından kısa dönem vatani görevini yapmak üzere 2007'de Burdur'a geldi. Daha sonra yeniden Almanya'ya giden sanatçı; bu yıl içinde Türkiye'ye kesin dönüş yaptı.

Canel, 'artık albüm yapılmaz.. çünkü satmaz.' yakarışlarına aldırmadan double bir albüm çıkardı: 'Güz Yangını' adını taşıyan ve iki CD'den oluşan albümünün 1. CD'sinde sözleri ve besteleri kendisine ait 13 esere yer veren Canel, 'Sevda Türküleri' adını taşıyan 2. CD'de Halk Müziğimizin unutulmaz 10 ezgisini yepyeni bir anlayış ve yorumla seslendirdi.

 Televizyon ekranlarında uzun süre 'Anadolu Rüzgarı' adlı türkü programını yaptı ve senaryosunu ve yönetmenliğini kendisinin yaptığı 'Vurgun Yedim' adlı televizyon filmini çekti. Albümlerindeki şarkılarına çektiği videoklipler Türkiye'nin en bilinen televizyon kanalları TRT , Kanal D ,Star TV, TGRT, Flash TV, Kral TV, ATV ve Show TV ekranlarında yayınlandı.

'Sevsem Öldürürler', 'Vurgun Yedim' 'Nehir Gözlüm' ve "Sevda Türküleri" 'Güz Yangını' adlı albümleri bulunuyor

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Hakan Altun kimdir?

Hakan Altun

Şarkıcılar
İrem Yağcı kimdir?

İrem Yağcı

Şarkıcılar
Sevda Karababa kimdir?

Sevda Karababa

Şarkıcılar
Shawn Mendes kimdir?

Shawn Mendes

Şarkıcılar
Ufuk Beydemir kimdir?

Ufuk Beydemir

Şarkıcılar
Seda Üren kimdir?

Seda Üren

Şarkıcılar
Can Oflaz kimdir?

Can Oflaz

Şarkıcılar
Hayko kimdir?

Hayko

Şarkıcılar
Elif Akbas kimdir?

Elif Akbas

Şarkıcılar
Mansur Ark kimdir?

Mansur Ark

Şarkıcılar
Ümit Yaşar kimdir?

Ümit Yaşar

Şarkıcılar
İlker Bilgiç kimdir?

İlker Bilgiç

Şarkıcılar
Canel Arsel
Canel
Meslek Halk müziği sanatçısı, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #1722 (12932 kişiden)