Cemil Demirbakan

1971 Ankara doğumlu Cemil Demirbakan,eğitimini Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden tamamlamıştır. Müzik hayatına daha ilkokul çağlarında iken adım atmıştır. O dönemde okulun gruplarında solist olarak yer almaya başlamıştır. Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan sanatçı 1990 yılında Ankara’da Skoçbırayt Kardeşler isimli müzik grubunu kurmuş ve bir çok kulüpte sahne almıştır. Askere gidip geldikten sonra Onno Tunç ile tanışmış ve iki sene müzik ile uğraşmış, ardından iş hayatına dönmüş bir kaç yıl mühendis olarak çalışmıştır.

Ancak müzik tutkusunun önüne geçememiş ve 90’lı yıllarda Cornflakes isimli cover grubu ile tekrar müziğe dönüş yapmıştır. Daha sonra Yüksek Sadakat Gruub ile büyük bir çıkış yakalayan Cemil Demirbakan 2007 yılında ise bu gruptanda ayrılmıştır.

2012’de bir albüm yapmış ismini duyurmuş, 2015 yılında ise ikinci albümü Ceviz Ağacı ile müzik severlerle buluşmuştur.Cemil Demirbakan, Ceviz Ağacı albümünün çıkışının ardından birçok konser ve festivallere katıldı. Albümün parçalarının yanı sıra kariyeri boyunca yaptığı şarkıları da sahnelerinde yer aldı.

Sanatçı, 2016 yılında Dönüş adlı albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde yer alan Dönüş ve Sonsuzluk adlı parçaların klipleri yayınlandı. Sanatçı,2018 yılında Yakarım adlı albümünü çıkardı. Bu albümde yer alan Yakarım ve Aşkın Adı adlı parçaların klipleri müzik kanallarında yayınlandı. Cemil Demirbakan,halen müzik hayatına devam etmektedir ve yeni projeler üzerinde çalışmaktadır.

Cemil Demirbakan evlidir ve bu evliliğinden bir kızı vardır. 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Cemil Demirbakan
Cemil
Doğum Tarihi (52 yaşında)
Ankara
Burç Boğa
Meslek Müzisyen, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli
Boy 1.70 cm
Kilo 70 kg
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Gazi Üniversitesi
Popülarite #12521 (12934 kişiden)