Cevdet Balıkçı

1941 Erzincan doğumlu oyuncu Cevdet Balıkçı'yı çoğunlukla ya telefona bakarken ya da kapıda nöbet tutarken genelde mafya babasının adamı rolünde izledik. Pos bıyıklı ve dazlak kafalı imajını hiç değiştirmemiştir.Cevdet Balıkçı,1963'te Aşka Vakit Yok filmiyle Yeşilçam’a adım attı.Talihsizler filminde koğuş ağası, Bitirimler Sosyetede filminde Çeşme meydanlı haydar, Sahte Kabadayı filminde Kemal Sunal'ı vurmak için tutulan kiralık katillerden birisi olarak izledik.

Umudumuz Şaban filminde mahkum, Yedi Bela Hüsnü filminde Malik Bey'in adamlarından biri, Gerzek Şaban filminde altına işeyen kabadayılardan biri, Davaro filminde Bekiro'nun adamlarından biri, Şark Bülbülü filminde Hilton Otelinin kapısında üniforması ile duran bekçi, Çarıklı Milyoner filminde bayram için tutulan korumalardan birisiydi.

 230'a yakın filmde rol alan yeşilçam'ın emektar oyuncusu Kemal Sunal’dan Cüneyt Arkın’a kadar çok sayıda sanatçı ile aynı sahneyi paylaştı.Cevdet Balıkçı 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Rol Aldığı Filmlerinden Bazıları;

Killing Uçan Adam'a Karşı (1967), Kızıl Maske (1968), Kan ve Kurşun (1970), Umudumuz Şaban (1979), Şark Bülbülü (1979), Gerzek Şaban (1980), Davaro (1981), Yedi Bela Hüsnü (1982), Gırgıriye’de Cümbüş Var (1983), Sosyete Şaban (1985), Maskeli Beşler: İntikam Peşinde (2005)

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Cemre Kiziroğlu kimdir?

Cemre Kiziroğlu

Oyuncular
Emin Gümüşkaya kimdir?

Emin Gümüşkaya

Oyuncular
Emir Göknar kimdir?

Emir Göknar

Oyuncular
Kağan Arpacı kimdir?

Kağan Arpacı

Oyuncular
Sami Aksu kimdir?

Sami Aksu

Oyuncular
Emel Pala kimdir?

Emel Pala

Oyuncular
Tolga Güleç kimdir?

Tolga Güleç

Oyuncular
Yasemin Hadivent kimdir?

Yasemin Hadivent

Oyuncular
Hande Özdemir kimdir?

Hande Özdemir

Oyuncular
Aizhan Lighg kimdir?

Aizhan Lighg

Oyuncular
Liza Soberano kimdir?

Liza Soberano

Oyuncular
Cevdet Balıkçı
Cevdet
Doğum Tarihi
Erzincan
Ölüm Tarihi (79 yaşında)
Burç Oğlak
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Erkek
Popülarite #10846 (12950 kişiden)