Daniel Mays

1978 yılında İngiltere'de dünyaya gelen Daniel Mays, Essex, Buckhurst Hill'de büyüdü. Efsanevi aktör Robert De Niro'nun çalışmalarından etkilenen, Kraliyet Dramatik Sanat Akademisi'nde (RADA) eğitimden önce Italia Conti Tiyatro Sanatları Akademisi'nde okudu.

RADA'dan mezun olduktan sonra, Mays televizyon şovlarında destekleyici roller üstlendi. Kısa süre sonra, yönetmen Michael Bay ile ilk filmi 'Pearl Harbor' için çalıştı. Televizyonuna ve büyük ekran gezilerine ek olarak, yetenekli oyuncu tiyatroda da yoğun bir şekilde çalıştı. İngiliz eğlence endüstrisindeki çalışmalarının yanı sıra, uluslararası projelerde de yer aldı. Makyaj sanatçısı Louise Burton ile evlidir.

Daniel Mays, 2002 yılında, üç işçi sınıfı ailenin günlük yaşamlarıyla ilgili bir dram filmi olan 'Hepsi ya da Hiçbir Şey'de yer aldı. Daha sonra televizyon için yapılan 'Dead Casual' ve 'Rehab' filmlerinde yer aldı. Aktör daha sonra 2004 yılında 'Top Buzzer' sitcomunda rol aldı.

2005'ten 2008'e kadar Daniel Mays, '76' Sınıfı ',' Rıza ',' Yarım Kırık Şeyler 've' Tüketici Tutku 'gibi birkaç TV filminde yer aldı. Bu süre zarfında 'Kelimelerin Gizli Yaşamı', 'Kefaret' ve 'Shifty' filmlerini de yaptı. Bunları 2010 yılında prömiyer yapan sekiz 'Küllerden Küle' bölümünde rol aldı.

Sally Hawkins, Miranda Richardson ve Bob Hoskins ile birlikte 'Made in Dagenham' filminde Eddie O'Grady rol aldı. 2011 yılı Mays'ı, 'Tenten'in Maceraları: Tek Boynuzlu Atın Sırrı' adlı aksiyon-macera oyununda rol aldı.

Günümüzde La Casa de Papel’in yaratıcısı Alex Pina’nın yeni dizisi White Lines ta rol almıştır. Dizi Netflix’te yayınlanmaktadır.

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Jale İncekol kimdir?

Jale İncekol

Oyuncular
Oğulcan Güzeller kimdir?

Oğulcan Güzeller

Oyuncular
Gözde Dinç kimdir?

Gözde Dinç

Oyuncular
Deniz Kaynak kimdir?

Deniz Kaynak

Oyuncular
Doğa Konakoğlu kimdir?

Doğa Konakoğlu

Oyuncular
Nurhak Mine Söz kimdir?

Nurhak Mine Söz

Oyuncular
Beran Soysal kimdir?

Beran Soysal

Oyuncular
Larissa Gacemer kimdir?

Larissa Gacemer

Oyuncular
Başar Doğusoy kimdir?

Başar Doğusoy

Oyuncular
Şeyda Bayram kimdir?

Şeyda Bayram

Oyuncular
Selena Gomez kimdir?

Selena Gomez

Oyuncular
Yılmaz Calayır kimdir?

Yılmaz Calayır

Oyuncular
Daniel Mays
Daniel
Gerçek Ad Daniel Alan Mays
Doğum Tarihi (45 yaşında)
İngiltere, Epping
Burç Koç
Meslek Oyuncu, Seslendirme Sanatçısı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Louise Burton ile)
Boy 1.88 cm
Kilo 85 kg
Göz rengi Koyu Kahverengi
Popülarite #12341 (12934 kişiden)