Deniz Erten

İstanbul’da dünyaya gelen Deniz Erten,ilk ve orta öğnenimini İstanbul’da tamamladı.Üniversite eğitimini  Amerika’da Uluslararası Bankacılık ve Finans Hukuku alanında yüksek lisans yapmış ve avukatlık mesleğini yapmaktadır. Daha sonra tiyatro eğitimi almıştır.

Amerika’da yaşadığı dönemde İngilizce eserler ortaya koyan Deniz Erten Avukat kimliğinin yanı sıra söz ve beste yazarlığı ile tanınmaktadır. 

Deniz Erten Murat Boz, Burcu Güneş, Mustafa Sandal, Demet Akalın, Bengü, Sibel Can, Gülben Ergen, Petek Dinçöz, Ece Seçkin, Gökhan Özen, Simge ve Hadise gibi daha pek çok müzisyen için şarkılar yazdı ve besteledi. Deniz Erten müzik dünyasındaki başarısının yanı sıra kaleme aldığı tasavvuf romanları ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Son yılların en popüler şarkıları Aşk Kaç Beden Giyer, Zümrüd-ü Anka, Bu Ne Yaa, Rota, Seyyah, Melek, Aşkistan, Gül Kokusu, Hoşuna mı Gidiyor? bestelediği bir kaç eserdir.

İlk romanı 2015 senesinde İşaret ismi ile okur severler ile buluşmuştur. Raflardaki yerini alan roman kısa süre içinde en çok satanlar listesine girmiştir. İşaret adlı kitap ve bu kitabın devamı niteliğindeki diğer 6 roman da Erten’in manevi dünyaya dair yorumlarını ve bakış açısını okurlara aktarmaktadır.

Deniz Erten Avrupa Yakası dizisinde Laz Dursun karakterini canlandıran oyuncu Ömür Arpacı ile evlidir.2014 yılında evlenen çiftin 2020 yılında Leo adında bir çocukları dünyaya geldi.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Semra Özdamar kimdir?

Semra Özdamar

Yazarlar
Ahmet Altan kimdir?

Ahmet Altan

Yazarlar
Brad Falchuk kimdir?

Brad Falchuk

Yazarlar
Ada Su Tayan kimdir?

Ada Su Tayan

Yazarlar
Mert Vidinli kimdir?

Mert Vidinli

Yazarlar
İlber Ortaylı kimdir?

İlber Ortaylı

Yazarlar
Mahfi Eğilmez kimdir?

Mahfi Eğilmez

Yazarlar
Cemal Süreya kimdir?

Cemal Süreya

Yazarlar
Emre Can Bez kimdir?

Emre Can Bez

Yazarlar
Ahmet Kekeç kimdir?

Ahmet Kekeç

Yazarlar
Arda Erel kimdir?

Arda Erel

Yazarlar
Deniz Erten
Deniz
Meslek Avukat, Besteci, Söz Yazarı, Yazar
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Ömür Arpacı ile)
İkamet İstanbul
Boy 1.70 cm
Kilo 60 kg
Göz rengi kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Popülarite #9013 (12942 kişiden)