Derya Can Göçen

Başarılı rekortmen sporcu Derya Can Göçen, 1979 yılında Çanakkale'de hayata gözlerini açmıştır. Türk dalgıç, dünya serbest dalış rekortmeni ve milli sporcudur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra beden eğitimi öğretmenliği yapmaya başladı. Spor hayatı 8 Yaşında atletizm ile başladı ve Çanakkale bölgesinde düzenlenen şampiyonalarda birçok madalya kazandı.

Lise yıllarında Tekvando ile tanışan Derya Can, 2000 olimpiyatları kadrosuna seçilmeyi başardı. Serbest dalış sporuna başlaması ise çok enteresan bir hikâye. Derya Sualtı korkusunu yenmek için 15 yaşında tüplü dalışa başladı. Çanakkale Dalış okulunda Serbest Dalış takımında olan bir yakının ısrarı üzerine serbest dalış sporu yapmaya başladı.

İlk serbest dalış deneyimine, 21 Eylül 2002 tarihinde başladı. Serbest dalışta, 5 Dünya rekoru elde eden Milli Sporcu, 40’tan fazla Türkiye rekoru kırdı. Dünya Şampiyonalarında ise birçok madalyası var. Bu dal da Türkiye’de milli takıma en çok seçilmiş ve uluslararası alanda madalya kazanan ilk kadın sporcu unvanını taşıyor.

Derya Can Göçen, evli ve 14 Aylık Derin Helen adında bir kızı, 6 yaşında Poyraz Mustafa isimli bir oğlu var.

2016 Yılının yaz döneminde, yeni rekorlar planlarken Derin Helen isimli kızını dünya getirdi ve 21 gün sonra koşu antrenmanlarına başladı. Kızı 10 aylık iken Türkiye rekoru kırıp dünya 3.sü oldu. İlk oğlunu dünyaya getirdikten 6 ay sonra Dünya Şampiyonasında finalde en iyi derecelere sahip oldu.

Antalya’nın Kaş ilçesinde, paletsiz değişken ağırlıklı ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metreye dalarak dünya rekoruna imza attı. Ertesi gün yeni bir rekor denemesi daha yapan Derya Can, değişken ağırlıklı paletli dalış kategorisinde 111 metre derine dalarak yeni bir dünya rekoru kırmayı başardı.

Derya Can Göçen bu sezon Survivor 2020 Ünlüler takımında yarışacak olan isimler arasında yer alıyor.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Gerard Pique kimdir?

Gerard Pique

Sporcular
Fatih Terim kimdir?

Fatih Terim

Sporcular
Usain Bolt kimdir?

Usain Bolt

Sporcular
Ruslan Pimenov kimdir?

Ruslan Pimenov

Sporcular
Damien Comolli kimdir?

Damien Comolli

Sporcular
Meryem Boz kimdir?

Meryem Boz

Sporcular
Fatma Uruk kimdir?

Fatma Uruk

Sporcular
Caner Turp kimdir?

Caner Turp

Sporcular
Sabri Çelik kimdir?

Sabri Çelik

Sporcular
Hüseyin Göçek kimdir?

Hüseyin Göçek

Sporcular
Derya Can Göçen
Derya
Doğum Tarihi (44 yaşında)
Çanakkale
Burç Terazi
Meslek Sporcu, Yarışmacı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Popülarite #12020 (12930 kişiden)
Katıldığı Yarışmalar
Survivor 2020 (2020)