Derya Köroğlu

Derya Köroğlu 1955 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 1979 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 1983 yılında aynı üniversitenin Ekonomi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde asistan olarak 1984 yılına kadar çalıştı.

1985 yılında İstanbul’a yerleşti ve bilgisayar yazılım sektöründe Teleteknik ve Tess Şirketlerinin yazılım yöneticiliğini yaptı. 1995 Ana Britannica, Temel Britannica ansiklopedileri ve İletişim Yayınları için çeşitli veritabanı uygulamaları yazdı. Ortaokul yıllarında başladığı müzik hayatını üniversite yıllarında daha yoğun bir zaman ayırarak devam ettirdi.

1977’de Selim Atakan ve Zerrin Atakan ile kurdukları Yeni Türkü grubu adına çıkan ilk albümleri “Buğdayın Türküsü”dür. Ancak  12 Eylül 1980 darbesinde  yasaklanan albümler arasına girdi. Sanatçı grupta solo vokal, gitar, bağlama ve vurmalı çalgılar gibi enstrümanları kullandı. Grubun yaptığı bestelerin çoğunda onun da imzası bulundu. 1997’de grubun diğer üyelerinin ayrılması üzerine kurucularından Derya Köroğlu new-age tarzında “Musikarium” albümünü çıkardı.

 Yeni Türkü grubu 1999'da yeni albümünü çıkardı. Ama albüm, grubun en az satanı oldu. Yeni Türkü grubu ilk olarak “Ferhunde Hanım ve Kızları” ile dizi müziklerini de yapmaya başladı. Daha sonra “Kaygısızlar”, “Süper Baba”, “Galip Derviş” ve “Yalan Dünya” gibi dizilerde ve ayrıca pek çok belgeselde müzikleri yer aldı.

Derya Köroğlu, beş yıl süren ilk evliliğini Yeni Türkü şarkılarının bir çoğunun söz yazarı olan Meral Özbek ile yaptı. İkinci eşi Sibel Erülgen ile evliliği dokuz yıl sürdü. 2009 yılında kendisinden 30 yaş küçük olan tiyatrocu Ayşe Özgürkaya ile evlendi. Bir erkek çocuk babasıdır.

Yeni Türkü - Sezenler Olmuş..

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Selen Servi kimdir?

Selen Servi

Şarkıcılar
Sakiler kimdir?

Sakiler

Şarkıcılar
Özlem Olgun kimdir?

Özlem Olgun

Şarkıcılar
Olcay kimdir?

Olcay

Şarkıcılar
Ados kimdir?

Ados

Şarkıcılar
Bade Nosa kimdir?

Bade Nosa

Şarkıcılar
Ayşe Dinçer kimdir?

Ayşe Dinçer

Şarkıcılar
Müştak Avcı kimdir?

Müştak Avcı

Şarkıcılar
Emrah Karaca kimdir?

Emrah Karaca

Şarkıcılar
Yonca Evcimik kimdir?

Yonca Evcimik

Şarkıcılar
Emre Sertkaya kimdir?

Emre Sertkaya

Şarkıcılar
Evren Türeci kimdir?

Evren Türeci

Şarkıcılar
Derya Köroğlu
Derya
Gerçek Ad Derya Mustafa Köroğlu
Doğum Tarihi (69 yaşında)
İstanbul
Meslek Müzisyen, Pop Şarkıcısı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli ( Ayşe Özgürkaya ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Popülarite #4821 (12934 kişiden)