Dilara Sakpınar

1988 doğumlu Dilara Sakpınar,(Lara Di Lara) müzik ve sanat dolu bir ailede büyüdü.Babası orkestra şefi Ender Sakpınar, annesi, ressam ve yazar Leyla Sakpınar, dayısı dünyaca ünlü saksafon sanatçısı İlhan Erşahin, babaanne ve dedesi ise opera sanatçılarıdır.

İsveç’te doğan ve İstanbul’da yaşayan Lara Di Lara yarı İsveç yarı Türk’tür. Ünlü şarkıcı, müziğinde her iki ülkenin de etkisi olduğunu belirterek Yaptığım müzik kendim gibi, her iki yerin karışımı” dedi..

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nden mezun oldu.Mezuniyete doğru kendisini 123 ile tanıdığımız Dilara Sakpınar,123 grubunun vokalistliğini üstlendi.Pek çok müzik kültüründen etkilenen Dilara Sakpınar, vokalisti olduğu grupla beş albüm yayınladı.

123’ün vokalistliğine devam ederken, Lara Di Lara sahne ismini aldı.Lara Di Lara solo çalışması Oraya Doğru'yu 2015’te yayınladı.

Lara Di Lara alternatif müzik çevrelerince beğenilen çıkış albümünün ardından 2017 yılında söz ve müziği kendisine ait 16 şarkının yer aldığı ikinci albümü Hazineler İçindesin'i müzikseverlerin beğenisine sundu.

Lara Di Lara 2020 yılında 19 şarkıdan oluşan Sudaki Çığlık isimli albümünü yayınladı.Sudaki Çığlık’tan sonra 2021 yılında 4 ayrı single yayınlamış olarak müzikal yolculuğuna devam etmektedir.

Dilara Sakpınar,2015 yılında Senarist-oyuncu Berkun Oya ile evlendi.Çift kısa bir süre sonra boşandı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Dilara Sakpınar
Dilara
Doğum Tarihi (36 yaşında)
İsveç, Stockholm
Meslek Besteci, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #12587 (12935 kişiden)