Ece Okay

1966 Ä°stanbul doÄŸumlu Ece Okay,eÄŸitimini Ãœsküdar Kız Lisesinin ardından,Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ãœniversitesi Konservatuvar Bölümü’nde tamamlamıştır.

Profesyonel olarak Hadi Caman ve Yeditepe oyuncularında Sadri Alışık tiyatrosu ve semaver kumpanyada oyuncu olarak çalışmıştır.

2013 senesinde  Polonya TeatrAndersena’da yönetmen olarak çalıştığı çocuk oyunu çeÅŸitli festivallere katılmaktadır. Ece Okay 1993 senesinde Devlet Tiyatrosuna girdiÄŸinde Diyarbakır ve Ä°stanbul D.T’de oyuncu olarak çalışmıştır. Devlet Tiyatrosundan ayrıldıktan sonra Ergün Işıldar ile kurduÄŸu Tiyatro Liman’da Fransızcadan çevirdiÄŸi Ödül isimli oyunu yönetmiÅŸtir. Ece Okay halen Ä°stanbul Åžehir Tiyatrosunda yönetmen ve oyuncu olarak çalışmaktadır. 

Ece Okay, Bir Günah Gibi, Arka Sokaklar, Sen Misin Değil Misin?, Küçük Gelin, Öyle Bir Geçer Zaman Ki gibi pek çok yapımda da yer almıştır.

Küçük Gelin dizisindeki Behiye karakteri ile önemli bir çıkış yakalayan güzel oyuncu, Söz dizisindeki Funda karakteri ile de seyircinin beğenisini toplamayı başarmıştır.

Rol Aldığı Projeler;

2017 – Söz (Funda) (TV Dizisi)

2013 – Küçük Gelin (Behiye) (TV Dizisi)

2011 – Bir Günah Gibi (TV Dizisi)

2010 – Öyle Bir Geçer Zaman Ki (TV Dizisi)

1994 – Gülşen Abi (TV Dizisi)

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Ece Okay
Ece
Doğum Tarihi (57 yaşında)
Ä°stanbul
Burç Terazi
Meslek Oyuncu, Seslendirme Sanatçısı, Tiyatro Oyuncusu, Yönetmen
Cinsiyet Kadın
Boy 1.67 cm
Kilo 66 kg
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #12400 (12934 kişiden)