Efdal Altun

1970 Ankara doğumlu Efdal Altun, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Viyola Bölümü'nden Prof. Koral Çalgan'ın öğrencisi olarak pekiyi derece ile mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında Azerbaycan Devlet Sanatçısı Server Ganiev'in kurduğu Ganiev Dörtlüsü'nün üyesi olarak birçok oda müziği konserinde görev aldı. 1990-1992 yılları arasında Anadolu Oda Orkestrası'nda Grup Şefi olarak birçok konserde yer aldı. 1992-98 yılları arasında Eskişehir A.Ü. Devlet Konservatuvarı Viyola Bölümünde Öğretim Elemanı olarak görev yaptı. 1999-2008 yılları arasında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda Viyola ve Keman dallarında Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

Yurt içi ve yurt dışında, solist, oda müziği ve orkestra üyesi olarak çok sayıda konser veren sanatçının yer aldığı orkestralar arasında Akdeniz Gençlik (Fransa), Grup Şefi olarak Pommersfelden Senfoni (Almanya), Grup Şefi olarak Das Treffen Opera (Almanya), Makedonya Filarmoni, Uluslararası Türk Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sayılabilir. A.Ü. Oda Orkestrası, Mersin Oda Orkestrası, Miam Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Eskişehir Akademik Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi. 05 Aralık 2006 tarihinde İ.T.Ü. Vakfı'nın Burs Kampanyası için düzenlediği konserde, dünyaca ünlü keman sanatçısı Alexander Markov'la birlikte oda müziği konseri verdi.

2007 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Sanatta Yeterlik Diploması alan Efdal Altun 1997 yılından bu yana Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası' nda görev yapmakta, oda müziği çalışmalarına ise sürekli çalıştırıcılığını Alban Berg Kuartet üyesi olan Gerhard Schulz'un yaptığı Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile devam etmektedir. Efdal Altun, Borusan Kültür ve Sanat Merkezi tarafından kendisine verilen 1725 Testore yapımı Viyola ile çalmaktadır.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Fatih Tutak kimdir?

Fatih Tutak

Tanınmış Kişiler
Melisa Ural kimdir?

Melisa Ural

Tanınmış Kişiler
Çiğdem Simavi kimdir?

Çiğdem Simavi

Tanınmış Kişiler
Gürkan Şef kimdir?

Gürkan Şef

Tanınmış Kişiler
Hande Acar kimdir?

Hande Acar

Tanınmış Kişiler
Muhammed bin Raşid el-Mektum kimdir?

Muhammed bin Raşid el-Mektum

Tanınmış Kişiler
Hande Can Yüce kimdir?

Hande Can Yüce

Tanınmış Kişiler
Atilla Kaplakarslan kimdir?

Atilla Kaplakarslan

Tanınmış Kişiler
Mustafa Karataş kimdir?

Mustafa Karataş

Tanınmış Kişiler
Bilal Erdoğan kimdir?

Bilal Erdoğan

Tanınmış Kişiler
Ayşegül Ak kimdir?

Ayşegül Ak

Tanınmış Kişiler
Hayrunnisa Gül kimdir?

Hayrunnisa Gül

Tanınmış Kişiler
Efdal Altun
Efdal
Doğum Tarihi (54 yaşında)
Ankara
Meslek Müzisyen
Cinsiyet Erkek
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Üni. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı
Üni. Hacettepe Üniversitesi
Popülarite #11858 (12934 kişiden)