Ekin Akkaş

1976 Diyarbakır doğumlu Ekin Akkaş'ın ailesi Diyarbakır’dan Konya’ya göç edince ilkokulu Konya’da okuduktan sonra, orta ve liseyi Danimarka’da tamamlayarak PB Aksiyon Scholl’da sinema ve Tv bölümünü bitirmiştir. Danimarka’da mankenlik yarışmasında birinci olmuştur. Danimarka’nın en çok izlenen kanalı TV 2’de yayınlanan “Kiraz baharı” dizisiyle oyunculuk alanındaki başarısını da ispat etmiştir.

Ekin, çocuk yaşta müziğe olan ilgisi ve çalışmaları profesyonelliğe doğru gitmiş ve arkadaşları ile Anadolu ekspresi adlı grup kurarak Avrupa’nın her yanında konserler vererek, müzik alanındaki başarısından sonra 1995 yılında Türkiye’ye dönüş yapan Ekin Aysel Gürel ile tanışmasının ardından ilk solo albümü “Vesaire Vesaire” yi çıkarmıştır. Bu albümde Aysel Gürel’in yanı sıra Erhan Güleryüz, Aşkın Tuna gibi usta isimlerle çalışan sanatçı albümünü Mert Müzik etiketi ile piyasaya sürmüştür.

Ardından Erhan Güleryüz’ün müzik yönetmenliğinde 1997 yılında  Fırat ve 1999 yılında “Güneş Ağlıyor isimli iki albüm daha yapmıştır. Güneş Ağlıyor albümüne adını veren şarkı sanatçının ilk bestesi olma niteliğini taşımaktadır.

2002 Yılında Sryhan Müzik etiketi ile “Vay Vay” albümünü çıkarmıştır. Dünyaca ünlü futbolcu Mario Jardel ve eşi Karen Jardel’in yer aldığı “3 Çocuklu Dul Emine” şarkısına çektiği klip uzun süre dünya basınında yer almıştır.

2004 yılında Öncü Müzik etiketi ile her yöreden türkülerin yer aldığı arşiv niteliğinde bir albüm yapmış ve sevenlerinin beğenisini toplamıştır.

2006 yılında Seyhan Müzik etiketi ile Ahmedo albümünü çıkarmıştır. Ahmet Kaya’ya yazılan, sözü Ekin’e müziği ise Vahdet Güney’e ait Ahmedo şarkısına Selda Bağcan ile düet yapmış ve büyük yankı uyandırmıştır. Ahmet Kaya’nın tahtına aday olarak gösterilen sanatçı siyasi yasağın ardından tüm Türkiye’de konser maratonuna başlamış ve tüm şarkılarını sevenleri ile birlikte söylemiştir.

2009 yılında Seyhan Müzik etiketi ile çıkardığı Damat albümü çıkarmış ve bu albümde Shakeron şarkısı ile dünyayı kasıp kavuran Soca Boys ile düet yapmıştır. Damat şarkısı ile Türkiyenin Damadı ünvanını alan sanatçıya albüm ile aynı adı taşıyan şarkı yıllar içerisinde bir çok ödül kazandırmıştır.

2010 yılında Buz Müzik etiketi ile “Sen Tutukladın Beni” albümünü yaptı ve bu şarkıya Niran Ünsal ile düet yaparak sevenlerinin beğenisini toplamayı başardı.

2012 yılında Buz Müzik etiketi ile Yıldızlar Ağlıyor adını verdiği son albümünde Zülfü Livaneli’nin “Güneş Topla Benim İçin”, Yusuf Hayaloğlu’nun “Şu Dağlarda Kar Olsaydım” şarkılarına da yer verdi.

2013 yılında Diyarbakır’da çekilen Sevgi Taşı filminde Gaffar Okan’ı canlandırdı.

Ekin Akkaş, sinemalarda gösterimde olan yönetmenliğini Hüsnü Hakan Gürtop ve Kani Şavata'nın yaptığı usta sanatçı Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan İki Gözüm Ahmet adlı sinema filminde sair karakteriyle rol almıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Müge Zümrütbel kimdir?

Müge Zümrütbel

Şarkıcılar
Fulin kimdir?

Fulin

Şarkıcılar
Aydın Sarman kimdir?

Aydın Sarman

Şarkıcılar
Nurdan Torun kimdir?

Nurdan Torun

Şarkıcılar
Cardi B kimdir?

Cardi B

Şarkıcılar
Bertuğ Cemil kimdir?

Bertuğ Cemil

Şarkıcılar
Nehir Başterzi kimdir?

Nehir Başterzi

Şarkıcılar
Barış Yurtçu kimdir?

Barış Yurtçu

Şarkıcılar
DJ Snake kimdir?

DJ Snake

Şarkıcılar
Erkan Porçay kimdir?

Erkan Porçay

Şarkıcılar
Koliva kimdir?

Koliva

Şarkıcılar
Finneas O'Connell kimdir?

Finneas O'Connell

Şarkıcılar
Ekin Akkaş
Ekin
Doğum Tarihi (47 yaşında)
Diyarbakır
Burç Aslan
Meslek Müzisyen, Oyuncu, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Çocuklar Toprak Akkaş
İlişki Durumu Evli (Peri Akkaş ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #6990 (12942 kişiden)