Ekin Uzunlar

1991 İstanbul doğumlu Ekin Uzunlar, baba tarafından Arnavut asıllı anne tarafından ise aslen Trabzon Çaykara kökenlidir. Sekiz yaşında  kemençe çalmaya başlamıştır. Karadeniz'in otantik müziğiyle, batı müziğini sentezleyerek kendi tarzını ortaya koyan Ekin Uzunlar, seslendirdiği parçalarda sesinin yanı sıra, mizahi anlayışı, sahne performansı ve renkli karakteri ilede gönüllerde taht kurmayı başaran ender isimlerdendir.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünden mezun olan Ekin Uzunlar bir dönem Fenerbahçe takımı alt yapısında futbol oynamıştır. Bir süre Teona adlı Karadeniz müzik grubunda kemençe çalmış ardından yoluna tek devam etme kararı almıştır.

2012’de Sır, 2013’te Rüzgar ve Çaykara Dağları, 2014’te Sensiz Geceler, 2015’te Alışamadı Gönlüm, 2016’da Duy Sesimi, Karadeniz’e Kalan 3 albümünde, Alışamadı Gönlüm ve Duy Sesimi şarkıları, 2017 yılı Ocak ayında, Hediye isimli klibi ve 2018 yılında söz ve müziği Tuncay Taşkın – Eren Can Maşalacı ait olan Son Bir Kez şarkısını seslendiren Ekin Uzunlar YouTube üzerinden binlerce kişi tarafından dinlenmiştir.

Şarkıcı kimliği ile çok sevilen Ekin Uzunlar, oyunculuk sektörüne de adım atmıştır. 2013 yılında “Tepenin Uşakları” adlı filmde “Mecnun” karakterini canlandırmıştır. 2011 yılında “Sümela’nın Şifresi” ve 2015 yılında “Bizim Hikaye” isimli filmlerin Soundtracklerine kemençesi ile eşlik etmiştir. “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz” adlı dizinin Soundtracklerinde ise Selçuk Balcı ile birlikte kemençe çalmıştır.

Ekin Uzunlar, Resul Dindar’ın Divane ve Dalgalan Karadeniz, Karadeniz’e Kalan albümün Koliva’ya, Volkan Arslan’ın Puğar, Erdal Bayrakoğlu’nun Sesumi Duyacaksun, Onay Şahin’in İspendam, Koliva’nın Yüksek Dağlara Doğru, İmera‘nın Ena, Mustafa Ceceli‘nin Kalpten, Adem Gümüşkaya‘nın Ayrılık Aşktan Ötedir, Niyazi Koyuncu‘nun Liva albümlerine kemençesi ile eşlik etmiştir.

Ekin Uzunlar'ın,Ceceli Müzik etiketiyle yayınlanan ''Hüznün Gemileri'' isimli video klibi..

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Fettah Can kimdir?

Fettah Can

Şarkıcılar
Ferah Zeydan kimdir?

Ferah Zeydan

Şarkıcılar
Elif Buse Doğan kimdir?

Elif Buse Doğan

Şarkıcılar
Doda kimdir?

Doda

Şarkıcılar
Julie Andrews kimdir?

Julie Andrews

Şarkıcılar
Cansever kimdir?

Cansever

Şarkıcılar
Marc Anthony kimdir?

Marc Anthony

Şarkıcılar
Özkan Şen kimdir?

Özkan Şen

Şarkıcılar
DJ Mert Aydın kimdir?

DJ Mert Aydın

Şarkıcılar
Hakan Dibek kimdir?

Hakan Dibek

Şarkıcılar
Onur Şimşir kimdir?

Onur Şimşir

Şarkıcılar
Emrah Meloğlu kimdir?

Emrah Meloğlu

Şarkıcılar
Ekin Uzunlar
Ekin
Doğum Tarihi (32 yaşında)
İstanbul
Burç Aslan
Meslek Müzisyen, Oyuncu, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Bekar
Popülarite #1825 (12934 kişiden)