Elif Buse Doğan

 1993 yılında Kocaeli’de dünyaya gelen Elif Buse Doğan'ın aile kökeni Sivas’a dayanmaktadır.2000 yılında dedesinden öğrendiği bağlamayla müzik hayatına ilk adımını attı. İlköğretim okurken Kocaeli ilköğretimler arası yapılan ses yarışmalarında 3 yıl üst üste Türk Halk Müziği dalında birinci oldu (2002-2004). 2008 yılında mezun olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarından Türk Halk Müziği nazariyat, solfej ve bağlama eğitimi aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi korosunda 2004-2008 yılları arasında solist ve korist olarak yer aldı.

Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nı birincilikle bitiren Doğan, Yüksek Lisans eğitimine de yine aynı bölümde devam etmiştir.Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ‘Ses Eğitimi Türk Halk Müziği’ bölümünü ve TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavlarını kazandı . İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nı 1.likle bitiren Doğan, Yüksek Lisans eğitimine de yine aynı bölümde devam etmektedir.

2010 yılından itibaren TRT Radyo ve Televizyonu işbirliğiyle On Muharrem Can-ı Kerbela, Radyo Günleri/İstanbul,Radyo Günleri/Ankara,Radyo Günleri/Erzurum,Usta İzler,Fısıltılar, Egeden Ezgiler,Bozkırın Nefesleri,Yaylaların Avazı,Aşkın Şehitlerine gibi THM programlarında solist olarak görev aldı.

 2015 de TRT MÜZİK de başlayan “Sıra Sende Türkiye” isimli yarışma programına katıldı ve 3.le tamamladı. “Bi Haber isimli ilk albüm çalışmasını Mart 2015 de, ‘Gel Sevduğum’ isimli ilk single çalışmasını Mart 2016 da ve Küp İçinde Nişasta isimli 2.single çalışmasını Ağustos 2016’da yayınlayan Doğan, Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu konserleri, solo konserleri ve TV programlarıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Alpay Göltekin kimdir?

Alpay Göltekin

Şarkıcılar
Grivina kimdir?

Grivina

Şarkıcılar
Güler Özince kimdir?

Güler Özince

Şarkıcılar
Kahraman Deniz kimdir?

Kahraman Deniz

Şarkıcılar
Hacı Kahveci kimdir?

Hacı Kahveci

Şarkıcılar
Cengiz İmren kimdir?

Cengiz İmren

Şarkıcılar
Katie Price kimdir?

Katie Price

Şarkıcılar
Billie Eilish kimdir?

Billie Eilish

Şarkıcılar
Ceylan Ertem kimdir?

Ceylan Ertem

Şarkıcılar
Aylin Aslım kimdir?

Aylin Aslım

Şarkıcılar
Irmak Arıcı kimdir?

Irmak Arıcı

Şarkıcılar
Sedef Şensoy kimdir?

Sedef Şensoy

Şarkıcılar
Elif Buse Doğan
Elif
Doğum Tarihi (31 yaşında)
Kocaeli
Memleket Sivas
Meslek Halk müziği sanatçısı, Müzisyen
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Bekar
Popülarite #1464 (12942 kişiden)