Elif Ongan Tekçe

Elif Ongan,1975 Ankara'da doğdu. 2000 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden, 2009 yılında Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Film ve Drama Yüksek Lisans Bölümünden mezun oldu.

 Mersin Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ve Tiyatro Bölümünde birçok oyunda oynadı ve yönetmenlik yaptı. 2000 yılında İstanbul’a yerleşti.

2000-2002 yıllarında Ormanların Hemen Önündeki Gece ve Evlenme adlı oyunlarda ,2003 yılında Kadınlar Devleti adlı oyunda, 2004-2005 yıllarında Kamelyalı Kadın ve Küçük Şarkılar Bahçesi adlı oyunlarda,2006 yılında Kadınlar Savaşı adlı oyunda,2007 ve 2016 yılları arasında Son Dünya ve Aşk ve Faşizm adlı oyunlarda sahne aldı.

2008 yılında, yönetmenliğini ve metin uyarlamasını yaptığı Oliver Müzikali ile X. Lions Direklerarası Tiyatro Ödüllerinden Özel ödül aldı.

Herhangi Bir Efsane, Kapının Önünde, Küçük Denge Dünyası, Lüküs Hayatı Nasıl Bilirdiniz? ve Savaş Oyunları Metin uyarlaması ve yönetmenliğini yaptığı bazı oyunlardır.

 Belmin Söylemez ’in Şimdiki Zaman adlı filmi ve David Rabinoviç’in Harem adlı belgeselinde ve birçok kısa filmde oynadı. Çeşitli tiyatrolarda Devinim başlıklı oyunculuk eğitimleri verdi. Yazdığı çocuk ve yetişkin oyunları vardır. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda tiyatro eğitimleri vermeye devam ederken; TRT İstanbul Radyosu Çocuk Saat’inde yazarlık ve seslendirme yapmaktadır. Yersiz Kumpanya ’nın Unutulan adlı oyununun yazar ve oyuncusudur.

Elif Ongan Tekçe,en son 2 Şubat'ta gösterime girecek olan ve oyuncu kadrosunda Ahmet Kural, Cengiz Bozkurt, Cemile Canyurt, Serdar Gökhan, Şinasi Yurtsever, Ayhan Taş, Sadi Celil Cengiz'in rol aldığı Efsane adlı sinema filminde Öznur karakteriyle rol aldı.

Rol aldığı film ve diziler;

2023 - Efsane (Öznur) (Sinema Filmi)

2012 - Şimdiki Zaman  (Sinema Filmi)

2002 - Beşibiryerde (TV Dizisi)

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Elif Ongan Tekçe
Elif
Doğum Tarihi (48 yaşında)
Ankara
Burç Aslan
Meslek Oyuncu, Yazar, Yönetmen
Cinsiyet Kadın
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Üni. Kadir Has Üniversitesi
Popülarite #12826 (12942 kişiden)