Emrah Altındiş

ABD’de yaşayan, Emrah Altındiş, Boston College Üniversitesi Biyoloji Bölümünde asistan profesör ve Harvard Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Türkiye’de salgın hastalıklar üzerine araştırmalar yapan Prof. Emrah Altındiş, Türkiye’de açıklanan koronavirüs vaka sayısının buzdağının görünen yüzü olduğunu çünkü hastalanan kişilerin haftalar öncesinden enfekte olduklarını, dolayısıyla pek çok insanı da enfekte ettiklerini, önümüzdeki haftalarda durumun daha da kötü olacağını belirtiyor.

Dr. Emrah Altındiş Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, mikrobiyoloji bölümünde çalışan, kolera hastalığına sebep olan vibrio cholerae bakterisinin virulans faktorleri üzerine araştırmalarını sürdüren bir bilim insanı. Doktorasını İtalya’nın Bologna Üniversitesi’nde, yüksek lisansını da ODTÜ’de yapmış. 2011’den beri ABD’de çalışıyor.

 Gezi olaylarını takiben, Temmuz ayında 24 diğer bilim insanıyla birlikte dünyanın en prestijli bilim dergilerinden biri olan Science dergisinde “Türkiye protestolara yönelik şiddeti durdurmalı” başlığı altında bir açık mektup kaleme almış. Dr. Altındiş, aynı zamanda Gezi olaylarından sonra dünya genelinde bazı kentlerde oluşturulan forumların bir benzeri olan Boston forumuna da düzenli olarak katıldığını söylüyor.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Erkan Akıllı kimdir?

Erkan Akıllı

Doktorlar
İlhami Çelik kimdir?

İlhami Çelik

Doktorlar
Younan Nowzaradan kimdir?

Younan Nowzaradan

Doktorlar
Sare Davutoğlu kimdir?

Sare Davutoğlu

Doktorlar
Uğur Şahin kimdir?

Uğur Şahin

Doktorlar
Güler Mocan kimdir?

Güler Mocan

Doktorlar
Serdar Savaş kimdir?

Serdar Savaş

Doktorlar
Murat Tuncer kimdir?

Murat Tuncer

Doktorlar
Levent Yamanel kimdir?

Levent Yamanel

Doktorlar
Melike Elif Teker kimdir?

Melike Elif Teker

Doktorlar
Ahmet Coşkun kimdir?

Ahmet Coşkun

Doktorlar
Emrah Altındiş
Emrah
Meslek Doktor
Cinsiyet Erkek
İkamet Amerika
Eğitim Doktora Mezunu
Popülarite #2646 (12942 kişiden)