Ender Saraç

  Corona virüs şüphesiyle karantinaya alınan Dr. Ender Saraç’ın  test sonuçları negatif çıktı.

1959 İzmir doğumlu Ender Saraç, Ege Tıp Fakültesini bitirmiştir. Askerliğini yaptıktan sonra İzmir’de Aile hekimliği ihtisasını tamamladı.1989-1995 yılları arasında İsviçre, Hollanda, Almanya ve Hindistan'da ayurveda vb. Hindu tıp bilimi konularında eğitim gördü.

1994 yılında Türkiyenin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan "Hay Sağlık Merkezi"ni kurdu. Ayrıca Türkiye'nin ilk Doğal Arınma Merkezi olan Ulus'taki Doğa Arınma Merkezi'nin de kurucularındandır. Dr. Ender Saraç'ın ayrıca Türk Akupunktur Derneği'nin bir buçuk yıl süren kurslarını bitirerek aldığı, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı Akupunktur sertifikası da bulunmaktadır.

İşyeri hekimliği sertifikası da olan Ender Saraç, astroloji, meditasyon, reiki, NLP, yoga gibi çeşitli özel gelişim ve spiritüel eğitim programlarına da katılmıştır.

Ender Saraç, Show TV' de 2008 ve 2009 yıllarında "Ender Saraç'la Sağlıklı Günler" Programı yaptı. CNN-Türk,TRT-1 ve TRT-int, ATV gibi çeşitli kanallarda toplum sağlığını ilgilendiren konularda düzenli programlar da yapmıştır. Posta Gazetesi'nde sağlık konularında yazılar yazmaktadır. Özel Hay Polikliniğinde çalışmalarına devam etmektedir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Ender Saraç, 1988 yılında Sevgi Saraç ile evlendi. Özcan adında bir çocukları oldu. 2004 yılında boşanma davası açtı. Ancak eşi boşanmaya yanaşmayınca dava reddedildi. Saraç çifti de ayrı yaşamaya başladı. 2011 yılında boşanabildi.

Ender Saraç, Benan Kurtuluş ile 7 Ekim 2013 tarihinde evlendi. 2010 adında bir oğlu ve 2014 şubat doğumlu bir kızı vardır.

Her geçen gün ülkemizde çok daha ciddi bir şekilde tanınan ve adından sıklık ile söz ettirmeyi başaran Dr. Ender Saraç, zaman içerisinde birçok uzmanın yaptığı gibi kendi kitaplarını yazarak yayınlama yoluna gitmiştir. İlk kitabı ise 2001 yılında çıkarmış olduğu Ayurveda ile Sağlıklı Zayıflamanın Yolları isimli kitabı olmuştur.

Kitapları;

2001 - Ayurveda Sağlıklı Zayıflamanın Yolları
2002 - Ayurveda Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Sırları
2005 - Doğanın Şifalı Eli
2007 - Ruhsal Gelişim ve Kader
2008 - Ramazanda Sağlıklı ve İnce Kalın
2011 - İlaç Gibi Yemekler
2012 - Artık Ruhunu da Besle

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Ateş Kara kimdir?

Ateş Kara

Doktorlar
Yavuz Dizdar kimdir?

Yavuz Dizdar

Doktorlar
Nihat Dik kimdir?

Nihat Dik

Doktorlar
İlhami Çelik kimdir?

İlhami Çelik

Doktorlar
Emrah Altındiş kimdir?

Emrah Altındiş

Doktorlar
Ercüment Ovalı kimdir?

Ercüment Ovalı

Doktorlar
Ramazan Kurtoğlu kimdir?

Ramazan Kurtoğlu

Doktorlar
Ahmet Coşkun kimdir?

Ahmet Coşkun

Doktorlar
Cansen Yeni kimdir?

Cansen Yeni

Doktorlar
Ender Saraç
Ender
Doğum Tarihi (65 yaşında)
İzmir
Meslek Diyetisyen, Doktor, Yazar
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Benan Saraç ile)
Göz rengi Kahverengi
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Ege Üniversitesi
Popülarite #5137 (12942 kişiden)