Engin Noyan

Engin Noyan, 1953 İstanbul doğumludur. Aslen Arnavut kökenli bir ailedendir. Selma Türkis Noyan ile Abbas Erdoğan Noyan’ın oğludur. İstanbul Alman Lisesi ve Viyana Üniversitesi Felsefe Fakültesi Tiyatro Bilimi Enstitüsünde eğitimini tamamladı. Türkiye'ye döndükten sonra bir müddet İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yönetmen ve dramaturg olarak çalıştı.

Bir dönem Avrupa'nın çeşitli yörelerinde, örneğin Fransa'nın güneydoğu şehir ve kasabalarında eşi ile birlikte çok başarılı Yahudi tiplemeleri yapmaktaydı. Engin Noyan, daha sonra tasavvufa yöneldi.

Engin Noyan mesleki kariyerine ilk olarak İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yönetmen ve dramaturg olarak adım attı. Televizyon ekranlarına 2000 yılında adım attı. Dönemin Samanyolu Televizyonunda, Kanal 7′ de, Hilal TV’de, TRT’de Kon TV’de pek çok Ramazan, İftar ve Sahur programı sundu.

Hilal TV'de uzun süre Kapılar ve Köprüler isimli programı hazırlayıp sundu, ayrıca yine aynı kanalda Mustafa İslamoğlu ile birlikte Vahyin Penceresinden isimli programı yaptı. Aynı zamanda albümler, müzikler ve şiirler seslendirdi. Bunun yanında 20’yi aşkın kitap kaleme aldı.

Şimdilerde yurtiçinde ve yurtdışında konferanslar veriyor, dini sohbetlere katılıyor.

Engin Noyan özel hayatında 2 kez evlendi. İlk evliliğini 1986 yılında Eser Noyan ile yaptı. Ancak 24 yıl süren bu evlilik 2000 yılında son buldu. Engin Noyan ikinci evliliğini Sevda Köse ile yaptı. Sevda Köse daha önce ilk evliliğini levanten işadamı Massimo Reggio ile yapmış ve bu evliliklerinden iki çocukları dünyay gelmiştir. Engin Noyan’ın ilk eşi Eser Noyan ise kendisinden boşandıktan sonra DSP eski Kırklareli milletvekili Şükrü Babacan ile evlendi. Engin Noyan, Sevda Noyan ile evlidir ve Eren Noyan adında bir çocukları bulunmaktadır.

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Özlem Yıldız kimdir?

Özlem Yıldız

Sunucular
İrem Çıray kimdir?

İrem Çıray

Sunucular
Turgay Başyayla kimdir?

Turgay Başyayla

Sunucular
Hazal Ayaşan kimdir?

Hazal Ayaşan

Sunucular
Reha Muhtar kimdir?

Reha Muhtar

Sunucular
Seyhan Şaşko kimdir?

Seyhan Şaşko

Sunucular
Bünyamin Sürmeli kimdir?

Bünyamin Sürmeli

Sunucular
Ahmed Arpat kimdir?

Ahmed Arpat

Sunucular
Reha Yeprem kimdir?

Reha Yeprem

Sunucular
Meryem Özgün kimdir?

Meryem Özgün

Sunucular
Nihan Ünsal kimdir?

Nihan Ünsal

Sunucular
Engin Noyan
Engin
Gerçek Ad Münib Engin Noyan
Doğum Tarihi (70 yaşında)
İstanbul
Burç Akrep
Meslek Müzisyen, Sunucu, Tiyatro Oyuncusu, Yazar
Cinsiyet Erkek
Çocuklar Eren Noyan
İlişki Durumu Evli (Sevda Noyan ile)
Popülarite #10063 (12934 kişiden)