Ennis Esmer

1978 Ankara,Türkiye doğumlu Ennis Esmer,Türk asıllı Kanadalı aktör, yazar ve komedyendir. Amerikan TV şovu Blindspot'ta Rich Dotcom olarak bilinir.İlk olarak 2003 yılında The Toronto Show adlı kısa süren bir dizide rol almıştır. Ardındaki süreçte televizyon ve sinema alanında önemli projelerde rol almıştır.

Kariyerine 2003 yapımı The Toronto Show adlı dizi ile başlamıştır. New York'ta tüm komedi klüplerinde şansını denerken New York Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi aldı, aynı zamanda meşhur Second City tiyatrosunda skeç/improvize eğitimine devam etti. Sun TV'de The Toronto Show'un sunuculuğunu yaptı. 11 Eylül saldırılarıyla ilgili yayınlanan ABC mini dizisi The Path to 9/11'de canlandırdığı terörist Muhammed Salameh rolü onun için dönüm noktası.

Kanada bağımsız filmi Cul-De-Sac, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Canadian Prospective açılış filmi olan Young People Fucking'de oynadı.Bir Müslüman ve Musevi ortak komedi topluluğu olan Mideast Optimists (Ortadoğu İyimserleri) üyesi olarak Princeton Universitesi'nde CFPA (Coalition For Peace Action) (Barış Hareketi için Koalisyon) için Make Jokes, Not War (Şaka Yapın, Savaş Değil) show'larında yer aldı.

2000'li yılların başlarında Toronto'da en başarılı ve yeni stand-up'çıların gösterilerine imkan sağlayan canlı komedi dizisi Turkish Delights'ın prodüktörlüğünü ve sunuculuğunu üstlendi. Online mizah dergisi ve web çizgi roman yayıncısı Somethingspace.com için yazılar yazdı. Ennis Esmer, The Listener'da Osman Bey ya da arkadaşlarının söylediği şekliyle Oz karakterini canlandırdı.

2015 yılında televizyon dizisi Blindspot'ta Movie Actor Sullivan Stapleton ve Movie Actress Jaimie Alexander ile birlikte rol aldı.2016'daki Kanada Film Yapımcıları Festivali'nde Küçük Bir Kasabada Bir Orji Nasıl Planlanır filmindeki rolüyle En İyi Oyuncu Kadrosu ödülünü kazandı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Nihan Balyalı kimdir?

Nihan Balyalı

Oyuncular
Zeynep Kaçar kimdir?

Zeynep Kaçar

Oyuncular
Ece Yüksel kimdir?

Ece Yüksel

Oyuncular
Burak Tanay kimdir?

Burak Tanay

Oyuncular
Batuhan Bayar kimdir?

Batuhan Bayar

Oyuncular
İlayda Demirel kimdir?

İlayda Demirel

Oyuncular
Emine Ün kimdir?

Emine Ün

Oyuncular
Nejat İşler kimdir?

Nejat İşler

Oyuncular
Selçuk Özer kimdir?

Selçuk Özer

Oyuncular
Ennis Esmer
Ennis
Doğum Tarihi (45 yaşında)
Ankara
Burç Oğlak
Meslek Komedyen, Oyuncu, Yazar
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Amy Blaxland ile)
Boy 1.73 cm
Kilo 75 kg
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #12430 (12935 kişiden)