Eric Roberts

Eric Anthony Roberts Oscar'a aday olmuş Amerikalı oyuncu Eric Roberts,Eric Roberts, Firar Treni, Cehennem Melekleri, Uzman, Onur Savaşı, Kara Şövalye ve Star 80 filmlerinde oynadı.

1956 yılında Mississippi'nin Biloxi şehrinde doğdu.1985'te Runaway Train filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Babası Walter Roberts Annesi Betty Roberts Julia Roberts ve Lisa Roberts Gillan'ın ağabeyidir. 1991 doğumlu Emma Roberts isminde bir kızı vardır.

1972'de anne ve babası ayrıldı. Sonrasında annesi Michael Motes ile evlendi ve Nancy adında bir üvey kardeşi daha dünyaya geldi. Roberts Atlanta'da büyüdü ve Grady Lisesi'ni bitirdi. 20'li yaşlarının başında profesyonel oyunculuğa başlamış, önce TV dizilerinde yer almıştır. King of the Gypsies (1978) ve Star 80 (1983) dizileriyle Altın Küre adaylıkları kazandı.

1981'de çok ciddi bir trafik kazası geçirerek üç gün komada kaldı. Köprücük kemiğinde, elinde ve yüzünde kırıklar oluşan Roberts'ın kariyerinin seyri değişti, nitekim görünüşü ciddi bir değişime uğrayınca daha çok "kötü adam" rolleri almaya başladı.

1985'te Runaway Train'deki Buck McGeehy rolüyle Oscar adayı oldu. Bu yıllarda uyuşturucu problemleri yaşayan Roberts, daha fazla B-filmlerde görünmeye başladı ve ana akım filmlerden uzaklaştı. Yine de 2010'da Cehennem Melekleri filminde kaliteli bir kadroyla çalışma fırsatı buldu. Ama düşük bütçeli ve çok sayıda filmde oynamayı 60'lı yaşlarına kadar sürdürdü.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Selda Şentürk kimdir?

Selda Şentürk

Oyuncular
Kevork Türker kimdir?

Kevork Türker

Oyuncular
Melike Balçık kimdir?

Melike Balçık

Oyuncular
Aşela Demir kimdir?

Aşela Demir

Oyuncular
Didem Hayta kimdir?

Didem Hayta

Oyuncular
Dilara Sümbül kimdir?

Dilara Sümbül

Oyuncular
Kaan Ürkmez kimdir?

Kaan Ürkmez

Oyuncular
Tülay Günal kimdir?

Tülay Günal

Oyuncular
Onur Akbay kimdir?

Onur Akbay

Oyuncular
Gökhan Gözükan kimdir?

Gökhan Gözükan

Oyuncular
Arda Esen kimdir?

Arda Esen

Oyuncular
Nejat Uygur kimdir?

Nejat Uygur

Oyuncular
Eric Roberts
Eric
Gerçek Ad Eric Anthony Roberts
Doğum Tarihi (68 yaşında)
Mississippi
Burç Koç
Memleket Amerika
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Erkek
Çocuklar Emma Roberts
Kardeşler Julia Roberts
İlişki Durumu Evli (Eliza Roberts ile)
Boy 1.78 cm
Kilo 70 kg
Popülarite #8747 (12934 kişiden)