Fatih Özmen

1959 doğumlu Fatih Özmen,Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) İcra kurulu başkanı ve CEO olarak görev almaktadır.

Fatih Özmen ve eşi Eren Özmen, Amerika'nın En Hızlı Büyüyen Özel Şirketlerinden birinin sahibi olarak gündemdeki yerini koruyor. Türkiye'de hayata gözlerini açan ve eski Türk Ulusal Bisiklet Şampiyonu olan Özmen, ABD'nin Reno Üniversitesi (UNR) Elektrik Mühendisliği mezunudur.

Navigasyon ve iniş sistemleri üzerinde yüksek lisans yaparak birçok çalışmada rol almış ve başarılara imza atmıştır. 1994 yılında, Fatih Özmen ve eşi Eren Özmen Sierra Nevada Corporation'ı satın almıştır.

2008 yılında, Sierra Nevada Corporation MicroSat Systems, Inc. ve SpaceDev, Inc. şirketlerini satın alarak yeni br kulvarda varlığını hissettirmeye başladı. Satın almalar SNC'yi uzay ve havacılıkla ilgili endüstrilerin de içerisine sokmuş oldu.

Şirketin son projesi ticari bir uzay taşımacılığı aracı olan Kasım 2016 duyurulan, Dream Chaser uzay aracı oldu.

NASA, Bütünleşik Ticari Tayfa Yeteneği (CCiCap - Commercial Crew Integrated Capability) girişimi çerçevesinde uzay aracını geliştirmesi için Sierra Nevada Corporation'a yaklaşık 385 milyon hibe etti.

İş insanı Fatih Özmen, Forbes Türkiye'nin 2020'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesine göre 1.40 milyar dolarlık servetiyle 17. sırada yer alıyor.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Fatih Özmen
Fatih
Doğum Tarihi (65 yaşında)
Memleket Kırşehir
Meslek İş Adamı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Eren Özmen ile)
Popülarite #12725 (12934 kişiden)