Funda Kılıç

1988 İzmir doğumlu Funda Kılıç, altı aylıkken ailesinin Belçika'ya yerleşmesiyle birlikte, bu ülkenin Anvers şehrinde büyümüştür. Brüksel’de bir partide dansı ve güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Funda Kılıç  DJ Şahin tarafından keşfedilmiştir. Şahin, günümüzde hala onun danışmanıdır.

19 yaşında Grup Reyting projesine katılıp profesyonel olarak müzik dünyasına adım atmasını sağlamıştır. Grup Reyting'in çıkış şarkısı olan "Birini Bıraktım"in klibi, internet ortamında milyonlarca kez izlenince, grubuyla birlikte kendisini bir anda Türkiye'de bulan Funda, Beyaz Show dahil birçok önemli TV ve radyo programına konuk olmuştur. 

Çok iyi derecede Türkçe, Flamanca ve İngilizce bilen Funda Kılıç ayrıca Almanca ve Fransızca dillerinede hakimdir. Funda'nın ilk single çalışması olan "Stand Up" isimli şarkısı Belçika'nin başarılı plak şirketi BIP Records etiketiyle 2011 sonunda piyasaya sürüldü. Şarkı birçok radyo listelerinde birinci sıraya kadar yükseldi.2014 yılında Türkvizyon Şarkı Yarışmasında Ülkemizi Hoppa parçası ile temsil etmiş yarı final’de ikinci olarak final’e kalmayı başarmıştır.

Funda Kılıç 2011 yılında Stand Up, 2012 yılında City Girls, yine 2012’de Moda, 2013’te Kiss Me ve 2014 yılında ise All Me albümleri ile müzik kariyerine devam etmektedir.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Nova Norda kimdir?

Nova Norda

Şarkıcılar
Cansever kimdir?

Cansever

Şarkıcılar
Gökhan Özen kimdir?

Gökhan Özen

Şarkıcılar
Ece Dağıstan kimdir?

Ece Dağıstan

Şarkıcılar
Murda kimdir?

Murda

Şarkıcılar
Ozan Orhon kimdir?

Ozan Orhon

Şarkıcılar
Coşkun Sabah kimdir?

Coşkun Sabah

Şarkıcılar
Deniz Sujana kimdir?

Deniz Sujana

Şarkıcılar
Taner Şafak kimdir?

Taner Şafak

Şarkıcılar
Şansın Tüzün kimdir?

Şansın Tüzün

Şarkıcılar
Diddy kimdir?

Diddy

Şarkıcılar
Killa Hakan kimdir?

Killa Hakan

Şarkıcılar
Funda Kılıç
Funda
Doğum Tarihi (35 yaşında)
İzmir
Burç Aslan
Memleket Ankara
Meslek Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Boy 1.78 cm
Popülarite #3055 (12934 kişiden)