Gabrielle Union

1972 Omaha,Nebraska doğumlu Gabrielle Union, Nebraska Üniversitesi'nde kadın futbol takımı için oynadıktan sonra Kaliforniya Üniversitesi'ne transfer edildi.1999 yılında NFL oyuncusu Chris Howard ile bir partide tanıştı. 5 Mayıs 2001 yılında evlenip, Ekim 2005 yılında ayrıldılar. 2008 yılında NBA oyuncusu Dwyane Wade ile çıkmaya başladı.2014 yılında Miami, Florida'da evlendiler. 2018 yılında bu evlilikten bir kızı dünyaya geldi.

Oyunculuk kariyerine 90'lı yıllarda küçük rollerde başladı. Kendisinin atılımı 2000 yılında çıkan Bring It On filmindeki Isis rolüyle oldu. Ünlü medikal drama dizisi City of Angels ve 2002 Bring It On filmindeki rolleriyle ünlü oldu. oyuncu kariyerine mankenlik yaparak başladı ve daha sonra Amerikan dizilerinde küçük roller aldı. Star Trek: Deep Space Nine”, “Oğul ve Kızları”, “Kardeş, Kardeş”, “Akıllı Adam” ve “7. Cennet” gibi dizilerde yer aldı.

Daha sonra, oyuncu Bizi Eva'dan Ver adlı 2003 filminde başrol oynadı. Gabrielle ayrıca “ Babanın Küçük Kızları  adlı filmde Julia Rossmore rolünü üstlendi. 2003 yılında Will Smith ve Martin Lawrence ile birlikte Bad Boys II filminde yer aldı. 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde Barack Obama'yı destekledi ve bu seçimin geçmiş seçimlerden farklı olduğunu söyledi.

Ekim 2017 yılında otobiyografisini anlatan "We're Going to Need More Wine: Stories That Are Funny, Complicated, and True" adında bir kitap yayınladı. Mayıs 2020 yılında çocuklar ve ebeveynleri için "Welcome to the Party" adında bir kitap yayınladı.

Başrollerini Jessica Alba ile birlikte paylaştıkları sevilen polisiye dizisi L.A.'s Finest'te Sydney "Syd" Burnett karakterine can verdi.

Aynı zamanda Amerikalı rap şarkıcısı Saweetie'nin kuzenidir.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Handan Yıldırım kimdir?

Handan Yıldırım

Oyuncular
Barış Koçak kimdir?

Barış Koçak

Oyuncular
Muhtalip Müjdeci kimdir?

Muhtalip Müjdeci

Oyuncular
Chris Hemsworth kimdir?

Chris Hemsworth

Oyuncular
Sinan Dağ kimdir?

Sinan Dağ

Oyuncular
Nazan Bayazıt kimdir?

Nazan Bayazıt

Oyuncular
Beste Kanar kimdir?

Beste Kanar

Oyuncular
Timur Ölkebaş kimdir?

Timur Ölkebaş

Oyuncular
Eraslan Sağlam kimdir?

Eraslan Sağlam

Oyuncular
Ferhat Domurcuk kimdir?

Ferhat Domurcuk

Oyuncular
Gabrielle Union
Gabrielle
Gerçek Ad Gabrielle Monique Union-Wade
Doğum Tarihi (151 yaşında)
ABD, Nebraska, Omaha
Burç Akrep
Meslek Model, Oyuncu
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Dwyane Wade ile)
Boy 1.71 cm
Kilo 57 kg
Göz rengi Koyu Kahve
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #10225 (12942 kişiden)