Genco Erkal

1938 Ä°stanbul doÄŸumlu tiyatro oyuncusu Genco Erkal, Robert Kolejini tamamladıktan sonra Ä°stanbul Ãœniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun olmuÅŸtur.1964 yılından itibaren bir çok tiyatro oyununda yer almış ve tiyatro oyunlarının yönetmenliÄŸini yapmıştır.

Gorki, Brecht, Sartre, Peter Weiss, Steinbeck, Havel, Tankred Dorst gibi yabancı yazarların yanısıra, Aziz Nesin, Haldun Taner, Nazım Hikmet, Can Yücel, Refik Erduran, Vasıf Öngören, Orhan Asena, Behiç Ak gibi Türk yazarlarının oyunlarını yönetti. Roman, öykü, şiir gibi değişik türlerden tiyatroya uyarlamalar yaptı, oyunlar çevirdi.

Dostlar Tiyatrosunun kurucusu ve sanat yönetmeni Genco Erkal’ın bazı tiyatro oyunları, Rosen-bergler Ölmemeli, Asiye Nasıl Kurtulur, Şili’de Av, Kafkas Tebeşir Dairesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Galileo Galilei, Çöl Faresi, Nalınlar, Midas’ın Kulakları, Keşanlı Ali Destanı, Bir Delinin Hatıra Defteri, Durdurun Dünyaya İnecek Var.

Önemli uluslararası film festivallerinde gösterilen ve bir çok ödül kazanan At, Faize Hücum, Hakkâri'de Bir Mevsim, Camdan Kalp filmlerinin baş rolünde oynadı. TRT Televizyonu için Haldun Taner'in ünlü müzikli oyunu Keşanlı Ali Destanı'nı yönetti ve oynadı.

Rol aldığı bazı filmler, Prensesin Uykusu, Pazar Bir Ticaret Masalı, Hakkaride Bir Mevsim, Camdan Kalp, At. Rol aldığı bazı diziler ise, Keşanlı Ali Destanı ve 7 Yüz.

Genco Erkal 1874 yılında tiyatro sanatçısı Zeynep Tedü ile dünya evine girmiÅŸtir. Çiftin, 1975 doÄŸumlu AyÅŸe adında kızları vardır. Çift, 1977 yılında boÅŸanmıştır.

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
İclal Aydın kimdir?

İclal Aydın

Oyuncular
Deniz Altan kimdir?

Deniz Altan

Oyuncular
Berfun BeÅŸel kimdir?

Berfun BeÅŸel

Oyuncular
Emmanuelle Chriqui kimdir?

Emmanuelle Chriqui

Oyuncular
Pelin Abay kimdir?

Pelin Abay

Oyuncular
Kerem Alp Kabul kimdir?

Kerem Alp Kabul

Oyuncular
Burak Can kimdir?

Burak Can

Oyuncular
Mehmet Aslan kimdir?

Mehmet Aslan

Oyuncular
Duygu Urgan kimdir?

Duygu Urgan

Oyuncular
Genco Erkal
Genco
Doğum Tarihi (86 yaşında)
Ä°stanbul
Burç Koç
Meslek Çevirmen, Oyuncu, Yönetmen
Cinsiyet Erkek
KardeÅŸler Ferit Erkal
İlişki Durumu Boşanmış
EÄŸitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Popülarite #9545 (12939 kişiden)