Gökhan Hotamışlıgil

1962 Rize doğumlu Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, özellikle obezite, diyabet, karaciğer yağlanması ve kalp-damar hastalıkları gibi sık görülen kronik metabolik hastalıkların temel mekanizmalarını aydınlatmaya yönelik yaptığı ufuk açan çalışmaları ile bilinmektedir. Bu çalışmalar, metabolik hastalıklara yaklaşımda yeni kavramlar ve tedaviye yönelik özgün girişim yöntemleri ortaya çıkarmıştır.

Gökhan Hotamışlıgil, ilkokul eğitimini sırasıyla Vakfıkebir, Turgutlu ve Gediz’de tamamladı. 1980 yılında Ankara Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Ankara Tıp Fakültesi’ni kazanarak, 1986 yılında tıp doktoru unvanı ile mezun oldu. Uzmanlık ve zorunlu hizmet sonrası Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doktora eğitimini 1994 yılında tamamlayarak, Harvard T.H. Chan Kamu Sağlığı Okulu’nda Beslenme ve Biyolojik Bilimler Departmanı’nda yardımcı doçent pozisyonunda kendi laboratuvarını kurdu. 2003 yılında profesör unvanını alarak, Genetik ve Kompleks Hastalıklar departmanının kurucu başkanı oldu. Halen bu görevi sürdürmektedir.

2014 yılında Sabri Ülker’in ismini onurlandırmak, bilime ve araştırmaya ivme vermek ve Hotamışlıgil’in çalışmalarını desteklemek amacıyla Ülker ailesinin gösterdiği olağanüstü cömertlik neticesinde Harvard T.H. Chan Kamu Sağlığı Okulu’nda ‘’Sabri Ülker Beslenme, Genetik ve Metabolizma Merkezi’’ kuruldu. Sabri Ülker Merkezinin kurulması ile hem uzun vadeli ve daha etkin projelerin hayata geçirilmesi, hem uygulama hedefli çalışmaların başlatılması, hem de bilimsel eğitim ve deneyim aktarma yönündeki etkinlikler ve Türkiye ile bilimsel ilişkiler önemli ivme kazanmıştır. Hotamışlıgil bu merkezin kurucu direktörü olarak görevini sürdürmektedir.

Selen Ciliv Hotamışlıgil ile evli ve iki çocuğu var..

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Arzu Çerkezoğlu kimdir?

Arzu Çerkezoğlu

Doktorlar
İlhami Çelik kimdir?

İlhami Çelik

Doktorlar
Aylin Şimşek kimdir?

Aylin Şimşek

Doktorlar
Levent Akçay kimdir?

Levent Akçay

Doktorlar
Ayfer Aydın kimdir?

Ayfer Aydın

Doktorlar
Bingür Sönmez kimdir?

Bingür Sönmez

Doktorlar
Ali Mert Özdoğan kimdir?

Ali Mert Özdoğan

Doktorlar
Erol Bedir kimdir?

Erol Bedir

Doktorlar
Ahmet Coşkun kimdir?

Ahmet Coşkun

Doktorlar
Mehmet Ceyhan kimdir?

Mehmet Ceyhan

Doktorlar
Gökhan Hotamışlıgil
Gökhan
Doğum Tarihi (61 yaşında)
Rize, Pazar
Burç Yengeç
Meslek Bilim İnsanı, Doktor
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Selen Ciliv Hotamışlıgil ile)
Popülarite #9116 (12942 kişiden)