Gülşen Yakupoğlu

 Prof. Dr. Gülşen Yakupoğlu, 1969 yılında Tıp Fakültesini  bitirdi. 1975 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde İç Hastalıkları uzmanı oldu ve baş asistan olarak  İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görev aldı. Bu dönemde 5 yıl boyunca Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Nefroloji bölümünde Hemodiyaliz Ünitesi’nin kurulması ve daha sonra ilk renal transplantasyonların yapılmasında  aktif rol oynadı..1980 yılında İç Hastalıkları doçenti oldu.

   Kendi isteği ile Temmuz 1980 yılında Ankara Üniversitesi ‘ne bağlı o zaman ki ismi ile  Antalya Tıp Fakültesi’nde  İç Hastalıkları Bölümünü kurmak üzere İç Hastalıkları ABD başkanı olarak atandı. yaklaşık 27 yıl bu görevini sürdürdü.

Hastane komisyonu üyeliği ve bölüm başkanlığı görevlerinde bulundu. 1981 yılında Kepez’deki hastanenin açılışında aktif görev aldı.. Çok sayıda kurumsallaşma çalışmaları yaptı: Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları içinde Nefroloji Bilim Dalı ve  diğer sekiz bilim dalının (Hematoloji ,Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Onkoloji, İç hastalıkları, Geriyatri, Romatoloji ve İmmünoloji) açılması  ve Akdeniz yöresinde ilk hemodiyaliz tedavisini   uygulayarak üniversitede  ilk hemodiyaliz  ünitesinin kurulması  ve renal  transplantasyonun başlamasında aktif görev aldı.

1987 de  profesör oldum. Nefroloji Bilim Dalı başkanı olarak bu dönemde çok sayıda Nefroloji Uzmanı ve bilim insanı yetiştirmiş ve çok sayıda  pratisyen hekime hemodiyaliz eğitimi  verilmesini sağlamıştır.

   İki dönem(1998-2002)Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim,Araştırma ve Uygulama  Merkez Müdürü olarak  görev yaptı. Bu dönemde merkezin başarıları nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından başarı ve teşekkür belgesi verilmiştir.

İki dönem Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu (1998-2004).Bir dönem Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yaptı (2000-2002). Türk Nefroloji Derneğinin ilk şubesi olan Antalya şubesininin açılmasını sağladı. 100 den fazla  yurtiçi ve yurtdışı yayını bulunmaktadır.

   Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı  görevini 2008 yılı başında  bırakmış olup halen NefrolojiBilim Dalı  öğretim üyeliğini sürdürmektedir. International Society of Nephrology(ISN) ,EDTA, ESOT,MESOT, Türkiye Organ Nakli Derneği  ve Türk Nefroloji Derneği , Antalya Caz Derneği ve TEMA gönüllü  üyesidir.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Nihat Dik kimdir?

Nihat Dik

Doktorlar
Murat Tuncer kimdir?

Murat Tuncer

Doktorlar
Sare Davutoğlu kimdir?

Sare Davutoğlu

Doktorlar
Zehra Neşe Kavak kimdir?

Zehra Neşe Kavak

Doktorlar
Erkan Akıllı kimdir?

Erkan Akıllı

Doktorlar
Fuat Güder kimdir?

Fuat Güder

Doktorlar
Ümit Aktaş kimdir?

Ümit Aktaş

Doktorlar
Tevfik Özlü kimdir?

Tevfik Özlü

Doktorlar
Gülşen Yakupoğlu
Gülşen
Meslek Doktor, Profesör
Cinsiyet Kadın
Popülarite #8204 (12942 kişiden)