Günay Girik

1965 yılında dünyaya gelen Günay Girik,ünlü Yeşilçam aktisti Fatma Girik’in kardeşi olarak biliniyor.Korona virüse bağlı çoklu organ yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, hem hastane yönetimi hem de sanatçının manevi kızı ve yeğeni olan Ahu Turanlı Aşkar hakkında suç duyusunda bulundu.

Bodrum Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi’nde bu süreç boyunca Fatma Girik’in mal varlığına tedbir konulması’ hakkında hukuki süreç başlattık dedi.

Günay Girik,ablasının tedavi gördüğü hastaneye Bulaşıcı hastalıklar ile işlenebilecek suçlar kapsamında taksirle ölüme sebebiyet vermekten suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Kardeşi gibi kendisi de oyunculuk mesleği yapan Günay Girik 80’li yıllarda sinema endüstrisinde üretilen filmlerde rol almıştır. Boynu Bükükler (1985), Gülsüm Ana (1982), İnsan Avcısı (1975), Sev Yeter (1984), Bitmeyen Sevda (1986) ve Güneşin Tutulduğu Gün (1983) gibi yapımlarda oynamıştır.

Günay Girik'in annesinin adı Münevver babasının adı ise Hayri Girik’tir. Babası lastik fabrikasında çalışan bir emekçiydi ve evli çift gençlik dönemlerinde Sultanahmet’teki ahşap bir evin odasında yaşıyordu.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Hakan Türkşen kimdir?

Hakan Türkşen

Oyuncular
Kadir Polatçı kimdir?

Kadir Polatçı

Oyuncular
Sezgin Cengiz kimdir?

Sezgin Cengiz

Oyuncular
Melisa Berberoğlu kimdir?

Melisa Berberoğlu

Oyuncular
Gürcan Ali Gül kimdir?

Gürcan Ali Gül

Oyuncular
Orhan Milli kimdir?

Orhan Milli

Oyuncular
Burak Akyol kimdir?

Burak Akyol

Oyuncular
Aslı Seçkin kimdir?

Aslı Seçkin

Oyuncular
Aybüke Özmen kimdir?

Aybüke Özmen

Oyuncular
Günay Girik
Günay
Doğum Tarihi (59 yaşında)
İstanbul
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Erkek
Ebeveynler Münevver Girik, Hayri Girik
Kardeşler Fatma Girik
Popülarite #5066 (12934 kişiden)