Güneş Özgeç

İstanbul, Moda’da gitar çalınıp beste yapılan, şiirler okunan bir evde dünyaya gelen ve hala Moda’da yaşayan Güneş Özgeç, 7 yaşında seslendirme yapmaya, televizyon için şarkılar söylemeye, 11 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek keman öğrenmeye başladı ve o günden bu yana  birçok sanatçı, grup, orkestra ile çalıştı ve pek çok projede yer aldı. 2007 yılında babası Ömer Özgeç‘e sahnede viyolası ve sesiyle eşlik etmeye başladı.

2008 yılında yabancı animasyonlardaki şarkıların Türkçe adaptasyonlarını yapmaya, çeşitli animasyon kanalında Müzik Direktörlüğü yapmaya başladı. 2011 yılında kendi projesini yaratmaya karar verdi ve solo elektro keman gösterisini yarattı, aynı zamanda Davultozu markası altında ticari projelere müzik üretmeye başladı. 

2009’da başlayarak TRT Çocuk’ta bir çok projede müzik yönetmenliği yaptı, 2011 – 2019 yılları arasında ise Nickelodeon Türkiye kanalının Müzik Yönetmeni görevini yürüttü. Transformers 4 Kayıp Çağ (Transformers 4 Age of Extinction, 2014) filminin Türkiye vizyonunda Nicola Peltz’in Tessa Yeager karakterini seslendirdi.

Can Soysal’ın yönettiği Doru (2017) adlı uzun metraj animasyonun, Kültür Bakanlığı’nın hazırladığı Kadim Kültür belgeselinin ve Cem Bilge’nin Puhu (2015) adlı kısa filminin müziklerini yaptı. Babylon, Torku, Vicks’in de olduğu bir çok markanın reklamına ses verdi. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ”Beğendiğiniz Gibi” ve Mahir Günşiray ile birlikte üç yıl boyunca ulusal ve uluslararası festivallerde sahnelenen ”Yalnızlıklar” oyunlarında çaldı.

2017 yılında Youtube kanalını açtı ve cover videolar yüklemeye başladı. 2018 Temmuz’unda ilk teklisi Kahve’yi, Eylül’de Ikaria‘yı, Kasım’da Sonbahar‘ı yayınladı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Pınar Akın kimdir?

Pınar Akın

Şarkıcılar
Vanessa Paradis kimdir?

Vanessa Paradis

Şarkıcılar
Yakup Ekin kimdir?

Yakup Ekin

Şarkıcılar
HiraiZerdüş kimdir?

HiraiZerdüş

Şarkıcılar
Onur Akay kimdir?

Onur Akay

Şarkıcılar
Young Thug kimdir?

Young Thug

Şarkıcılar
Meltem Erensoylu kimdir?

Meltem Erensoylu

Şarkıcılar
Mercan kimdir?

Mercan

Şarkıcılar
Barış Manço kimdir?

Barış Manço

Şarkıcılar
Mem Ararat kimdir?

Mem Ararat

Şarkıcılar
Pope kimdir?

Pope

Şarkıcılar
Eylem Aktaş kimdir?

Eylem Aktaş

Şarkıcılar
Güneş Özgeç
Güneş
Memleket İstanbul
Meslek Müzisyen, Seslendirme Sanatçısı, Şarkı Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İkamet Moda
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Popülarite #6220 (12934 kişiden)