Günseli Deniz

Günseli Deniz, 1980 yılında Mersin’de dünyaya gelir. Günseli’nin yeteneğini fark eden anne babası, ona özel gitar ve şan dersleri aldırmaya başlar ve Günseli kısa sürede de söz ve beste yapmaya eğilim gösterir.

8 yaşına geldiğinde özel bir okulda aldığı bale eğitiminin ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi’ne girerek kurumun gösteri ve resitallerinde yer alır.
Bu sırada eğitimini sürdürdüğü Toros Koleji’nin orkestrasında solist ve gitarist olarak yer alıp, konserler vererek ilk sahne deneyimlerini edinmeye başlar.

14 yaşında İstanbul’a gelerek Selçuk Başar’ın stüdyosunda şimdinin Mor ve Ötesi grubu üyesi Kerem Özyeğen ile bestelerini kayıt altına alır.
İstanbul Gelişim Orkestrası kurucusu Selçuk Başar’ın dikkatini çekince albüm teklifi alır ancak ailesinin kararıyla eğitimini ön plana koyarak albüm hayalini ileriki yaşlara erteler.17 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavlarını kazanmasına rağmen bir diğer ilgisi olan iletişim alanında eğitim almak üzere İngiltere’de daha sonra Amerika’da lise ve üniversite eğitimine devam etmeye karar verir ve ülkeden ayrılır. 

Aynı dönemde Rihanna, Christina Aguilera ve Gwen Stefani gibi isimlere vokal koçluğu yapan şan eğitmeni Lis Lewis’in ögrencisi olup 3 sene boyunca sahne hakimiyeti ve şan eğitimi alır.

Müziğin yanında her zaman dans da vardır. Los Angeles’ta Millenium Studio’daki dans dersleri, Türkiye ziyaretlerinde Danset isimli dans okulunda eğitmen Sasha Borzenko ile sonrasında Esra Karbek hocalığında devam eder. Şan eğitimine ise Canan Yaman ile devam etmektedir.

Türkiye’ye dönüşü sonrası Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden “Tühid Altın Pusula” ödülünün de sahibi olarak mezun olur. Eğitimini tamamlamasıyla artık müziğe tamamen yönelir. Albüm için Ömer Karacan Number 1 yapım ile başlayan yolculuğu 2012 yılında ML Müzik etiketiyle ilk albümü ‘’Kalp Ağrısı’’nı yayınlamasıyla görücüye çıkar.

Sezen Aksu, Ozan Bayraşa, Mustafa Ceceli, Erdem Kınay, Emrah Karaduman gibi önemli isimlerle çalıştığı bu albümden yayınladığı Sezen Aksu imzalı ilk klip şarkısı “Kalp Ağrısı” dönemin popüler dizisi “Adını Feriha Koydum”da yayınlanınca geniş kitlelerce tanınır.

Akabinde aynı albümden “Uyman” isimli eser Yunus Emre sözleri ve Günseli Deniz yorumuyla “GDO Karakedi” isimli filmde final sahnesinde yer alınca beyazperde’de de dikkat çeker.
Aynı sene “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” kategorisinde Kral Tv müzik ödüllerinde halkın oylarıyla aday gösterilir.

''Günseli Deniz'' bir süre ara verdikten sonra “Pırlanta, Cevapsız Çınlama, Şampiyon gibi hit şarkıların mimari Gökhan Sahin ve İrfan Özata imzalı” Kol Kanat'' şarkısıyla müzik sektörüne iddialı ve kalıcı bir dönüş yapmıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Deniz Özçelik kimdir?

Deniz Özçelik

Şarkıcılar
Şenay Lambaoğlu kimdir?

Şenay Lambaoğlu

Şarkıcılar
Mehtap Meral kimdir?

Mehtap Meral

Şarkıcılar
Cimilli İbo kimdir?

Cimilli İbo

Şarkıcılar
Mithat Körler kimdir?

Mithat Körler

Şarkıcılar
Müştak Avcı kimdir?

Müştak Avcı

Şarkıcılar
Aylin Özer kimdir?

Aylin Özer

Şarkıcılar
Onur Çetin kimdir?

Onur Çetin

Şarkıcılar
Massaka kimdir?

Massaka

Şarkıcılar
Eylem Erener kimdir?

Eylem Erener

Şarkıcılar
Levent Yüksel kimdir?

Levent Yüksel

Şarkıcılar
Alpay Göltekin kimdir?

Alpay Göltekin

Şarkıcılar
Günseli Deniz
Günseli
Doğum Tarihi (43 yaşında)
Mersin
Burç Yay
Memleket Mersin
Meslek Besteci, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Popülarite #8434 (12930 kişiden)