Harika Esra Çetin

1984 Mersin’Tarsus doğumlu Harika Esra Çetin lise mezunudur. Harika Esra’nın müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda ortaya çıktı. Ortaya çıkması ile birlikte ilk okul sıralarında dahi şarkı söyletilen bir çocukluk geçirdi. Lise yıllarında ise Annesinin Mersin Türk Sanat Müziği Derneğine kaydetmesiyle, derneğin en küçük üyesi olarak 4 yıl boyunca koristlik yapmıştır. Bu sayede kendisi geniş bir Türk Sanat müziği repertuarına sahip olmuş olup müzik eğitimini de bu dernekte almıştır. Mezuniyeti sonrası profesyonel sahne hayatına 17 yaşında başlamış olup ilk 2 yılında mersinde bir çok yerde sahne aldı.

Ayrıca Mersin polis evi ve Mersin Ordu Evi’nde uzun süre sahne almıştır. Geniş sahne hayatına Mersin’de başlayan sanatçı ardından Konya, Gaziantep,Antalya,Alanya ve Bursa gibi önemli illerle birlikte tüm Türkiye’de sahne almıştır. Son durağı İzmir’i seçip albüm çıkarma kararını ise orada vermiştir. Albümle alakalı tüm çalışmalarını İstanbul’da yürüterek aynı zamanda İzmir’de sahne almaya devam etmiştir.

İki yıl hazırlıkları süren fantazi dalında Deli Sevdam albümünü 2014’ün Haziranında çıkardı. Albümünde bir çok ünlü müzik adamı ile ortak çalışmıştır. Ayrıca albümde Taksim Trio’nun ve albümün çıkış parçası olan Hayırsız Sevdam adlı eserin solosunu Hüsnü Şenlendiricinin çalması dikkatleri üzerine çekmiştir. Albümün ilk klibi Hayırsız Sevdam adlı şarkıya çekildi.

2020 yılında 90 ların unutulmaz şarkısı Ben Tabii Ki adlı cover'ini müzik severler ile paylaştı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Çınar Türker kimdir?

Çınar Türker

Şarkıcılar
Zeliha Sunal kimdir?

Zeliha Sunal

Şarkıcılar
Nadide Sultan kimdir?

Nadide Sultan

Şarkıcılar
Fettah Can kimdir?

Fettah Can

Şarkıcılar
Mikail Aslan kimdir?

Mikail Aslan

Şarkıcılar
İbrahim Tatlıses kimdir?

İbrahim Tatlıses

Şarkıcılar
Gürkan Kandaz kimdir?

Gürkan Kandaz

Şarkıcılar
Ayça kimdir?

Ayça

Şarkıcılar
Lauren Jauregui kimdir?

Lauren Jauregui

Şarkıcılar
Cardi B kimdir?

Cardi B

Şarkıcılar
Ece Mumay kimdir?

Ece Mumay

Şarkıcılar
Cem Arslan kimdir?

Cem Arslan

Şarkıcılar
Harika Esra Çetin
Harika
Doğum Tarihi (39 yaşında)
Mersin’Tarsus
Burç İkizler
Meslek Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Popülarite #6068 (12950 kişiden)