Hasan Can Kaya

Hasan Can Kaya 16 Aralık 1989’da, İstanbul Güngören’de doğup büyüdü.

Güngören’de sokak aralarında futbol oynadı, psikopat abilerin anılarını dinledi, hayaller kurdu, hayal kırıklığına uğradı. Hep çok komikti ama bu özelliği o zamanlar yadırganıyor, genellikle fırça yemesine yol açıyordu.

Lise’de amaçsızca şaka yaptığı bir dönemde, hayatında ilk kez tiyatroya gitti ve hangi mesleği seçeceğine karar verdi.

Kendi mizahını yapmak ve hikâyelerini anlatmak hayali ile film sektöründe iş kovaladı. Önce bir kaç yıl setlerde çalıştı. Sonra, yıllarca piyasada senaristlik yaptı. Pek çok engelle ve mobbingle karşılaştı. Zaman zaman İşleri araklandı. Bu süreçte bile mesleğe olan tutkusundan bir gram eksilme olmadı ve başka bir iş yapmak istemediğini daha iyi anladı.

‘’1 Erkek 1 Kadın’’ dizisinde senaristlik yaparken, senaryo grubundaki arkadaşların da desteği ile stand up yapmaya karar verdi.

Leman Kültür Beşiktaş’ta düzenli olarak stand up yapmaya başladı. Gösterisine başlarda çok az kişi geliyorken, yavaş yavaş kulaktan kulağa artmaya ve tamamen dolmaya başladı. En son haftada dört gün stand up yapıyordu.

Bu şekilde seyircilerden aldığı aşırı olumlu geri dönüşlerin verdiği cesaretle, piyasada yazarlığı tamamen bıraktı ve sadece komedyenliğe odaklandı. Ocak 2020’de ekranlardaki İlk kişisel projesi olan “Konuşanlar Talk Show”un çekimlerine başladı. 12 Mayıs 2020’de Youtube’da sıfır abone ile 1.nci Bölümü yayınlanan program, kulaktan kulağa yayılarak kısa sürede patladı. Ve daha üçüncü ayında 10 milyon izlenmeyi aştı.

Konuşanlar Talk Show ile ilgili ilginç bir ayrıntı da, ilk bölümlerin maliyeti küçük sahnedeki seyircileri tarafından gönüllü olarak karşılandı. Kitlenin, sanatçıya ne kadar inandığını göstermesi açısından çok sıradışı bir örnek.

Teknik ekipteki arkadaşları ya ücret almadan ya da sektörde kazandıkları ücretin çok aşağısında çekimleri gerçekleştirdiler.

Şu sıralar, stand up biletleri yok satan sanatçı, gelecekte ne iş yaparsa yapsın, ekipteki arkadaşlarını hiç bir zaman bırakmayacağını ve seyircilerini her zaman arkadaş olarak görüp, sevmeye devam edeceğini söylüyor.

Hasan Can Kaya, sunucusu olduğu Konuşanlar programında yönetmenlik yapan Sultan San ile sevgilidir.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Hasan Can Kaya
Hasan
Doğum Tarihi (34 yaşında)
İstanbul
Burç Yay
Memleket Malatya
Meslek Komedyen, Oyuncu, Stand-up Sanatçısı, Sunucu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Bekar (Sultan San ile)
Popülarite #1150 (12934 kişiden)