Hasan Doğru

Hasan Doğru, 1987 Zonguldak,Kozlu doğumludur. Baba tarafından aslen Orduludur. Liseden sonra Tiyatro Arın adlı grupta rol alıp, tiyatro sınavlarına çalışmaya başladı. Konservatuar Tiyatro sınavlarını iki kere denedi ancak başarısız oldu. Daha sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı opera bölümünün açıldığını duyunca ilk denemesinde kazandı ve opera bölümünden mezun oldu.

Hasan Doğru, 2011 seçimlerinde Eskişehir’den bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Yılmaz için hazırlayıp internette paylaştığı seçim şarkısı ile ilk kez sesini duyurdu. 25 Nisan 2010’da tekel bayiinde kendisini bıçakla bacağından yaralayan 4 kişiyi içki şişelerini atarak kovalarken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri internette tıklanma rekoru kırınca aday olan Ahmet Yılmaz’ın şarkısı, internette büyük ilgi gördü. Hasan Doğru’nun, 4. sınıf öğrencisiyken Ahmet Yılmaz’ın fotoğrafları eşliğinde seslendirerek klip haline getirdiği sözü, müziği ve bestesi kendisine ait "Tekel savaşçısı Ahmet abi" adlı şarkısı internette en çok tıklananlar arasında yer aldı.

Hasan Doğru, 2014 O Ses Türkiye birinciliğinin ardından 2015 yılında Avrupa Müzik etiketiyle "Drama Köprüsü" adlı single'ını müzik severlerle buluşturdu. Doğru, ayrıca TRT 1 ekranlarında yayımlanan Filinta dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Antonia Iacobescu kimdir?

Antonia Iacobescu

Şarkıcılar
Elif Kaya kimdir?

Elif Kaya

Şarkıcılar
Ahmet Muhsin Tüzer kimdir?

Ahmet Muhsin Tüzer

Şarkıcılar
Morena Taraku kimdir?

Morena Taraku

Şarkıcılar
Erkan Şen kimdir?

Erkan Şen

Şarkıcılar
Murat Göğebakan kimdir?

Murat Göğebakan

Şarkıcılar
Alper Ayyıldız kimdir?

Alper Ayyıldız

Şarkıcılar
Bebe Rexha kimdir?

Bebe Rexha

Şarkıcılar
Karol G kimdir?

Karol G

Şarkıcılar
Mirkelam kimdir?

Mirkelam

Şarkıcılar
DJ Mert Aydın kimdir?

DJ Mert Aydın

Şarkıcılar
Özgün Uğurlu kimdir?

Özgün Uğurlu

Şarkıcılar
Hasan Doğru
Hasan
Doğum Tarihi (37 yaşında)
Zonguldak
Burç Koç
Meslek Oyuncu, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Bülent Ecevit Üniversitesi
Popülarite #12010 (12930 kişiden)