Hasret Gültekin

Hasret Gültekin, 1971 yılında Sivas İmranlı'nın Han köyünde dünyaya geldi. Süleyman ve Hacıhanım Gültekin'in üçüncü çocuğudur. Gültekin 6 yaşında iken bağlama çalmaya başladı. Girdiği Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesini yarıda bırakarak müzik hayatına başladı. Aynı zamanda siyasi bir kişiliğede sahip olan Gültekin İşçi Partisi üyesiydi.

Sanatçı ilk resitalini Kadıköy Moda Sineması'nda verdi ve ilk albümü "Gün Olaydı"yı 16 yaşında çıkardı. Talip Özkan`ın öğrencisi oldu. 1989 yılında çıkardığı "Gece ile Gündüz Arasında" adlı albümü ile sadece sesi ile değil bağlama ve şelpe tekniğiyle de dikkatleri çekti. Çok sayıda sanatçının albümüne müzik yönetmeni olarak imza atmıştır. 1991'de "Rüzgarın Kanatlarında" adlı bir albüm daha çıkarmıştır.

Uluslararası festivallerde Türkiye'yi temsil eden Hasret Gültekin, 1991'de Yeter Gültekin'le evlendi. Bilimsel sosyalizmi benimsedi; önce Sosyalist Parti'nin, bu parti kapatılınca da İşçi Partisi'nin çalışkan bir üyesi oldu.

 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri için gittiği Sivas'ta son konserlerini vermiştir ve Madımak Oteli'nin yakılması sonucu 34 kişi ile birlikte hayatını kaybetmiştir. Ölümünden 72 gün sonra, 13 Eylül 1993'te Roni Hasret adı verilen bir oğlu oldu.

Ölümünün ardından Kalan Müzik tarafından "Seçmeler" adlı bir toplama albümü ve 1993 yılında Yunan Rembetiko grubu Prosechos ile birlikte verdiği "Ege'nin iki yakası" adlı konserdeki bazı şarkılardan oluşan ve aynı adı taşıyan albüm Hasret Gültekin Kültür ve Sanat Merkezi tarafından yayınlandı.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Ergün Efe kimdir?

Ergün Efe

Şarkıcılar
Lil Nas X kimdir?

Lil Nas X

Şarkıcılar
Emre Aydın kimdir?

Emre Aydın

Şarkıcılar
Orhan Güler kimdir?

Orhan Güler

Şarkıcılar
Gaye Su Akyol kimdir?

Gaye Su Akyol

Şarkıcılar
Özgür Alter kimdir?

Özgür Alter

Şarkıcılar
Tarkan Gözübüyük kimdir?

Tarkan Gözübüyük

Şarkıcılar
Gülşah Tanrıöver kimdir?

Gülşah Tanrıöver

Şarkıcılar
Ahmet Şafak kimdir?

Ahmet Şafak

Şarkıcılar
Alp Cose kimdir?

Alp Cose

Şarkıcılar
Sezen Aksu kimdir?

Sezen Aksu

Şarkıcılar
Nilipek kimdir?

Nilipek

Şarkıcılar
Hasret Gültekin
Hasret
Gerçek Ad Hasret Şükrü Gültekin
Doğum Tarihi
Sivas
Ölüm Tarihi (22 yaşında)
Sivas, Madımak Oteli
Burç Boğa
Meslek Halk müziği sanatçısı, Müzisyen, Şair
Cinsiyet Erkek
Çocuklar Roni Hasret Gültekin
İlişki Durumu Evli (Yeter Gültekin ile)
Popülarite #7718 (12934 kişiden)